П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Викликайте рятувальників: мавпа вкрала у туристки $1500

Важливо

У Таїланді мавпа вкрала у жінки документи та значну суму грошей — 50 тисяч бат. Це  близько 1500 доларів США. Через витівку тварини жінці довелося понервувати.

Про інцидент розповідає Thethaiger.

Туристи, як правило, полюбляють знайомитись з дикими тваринами в природному середовищі їхнього проживання. Але правила безпеки ніхто не скасовував.

Примат вихопив у туристки сумку у пошуках їжі. Коли ж зрозумів, що всередині немає нічого їстівного, позбувся непотрібної речі, скинувши з високої скелі.

55-річна туристка звернулася до екстреної служби. Рятувальники, які прибули на місце, були змушені застосувати альпіністське спорядження, щоб спуститися зі скелі в густі джунглі.

Операцію транслювали для постраждалої у прямому ефірі соцмережі, аби жінка переконалася: усі знайдені гроші їй повернуть. Розкидані у джунглях купюри знайшли більш ніж за 100 метрів від того місця, де нахабна мавпа відібрала в людини сумку.

Поки шукали гроші та документи постраждалої туристки, у хащах знайшли ще багато речей, які закинули туди мавпи. Тепер залишилося тільки знайти власників цих предметів.

Фото – Thethaiger

Глава нацпарку Кхао Пхра Віхан, де стався інцидент, знову нагадав туристам – з мавпами слід бути напоготові і не годувати їх. Тварини можуть бути дуже зухвалими, якщо хочуть поживитись здобиччю.

Під час локдаунів 2020–2021 років, коли турпотік обірвався, на вулицях міста Лопбурі траплялися сутички між «бандами» диких макак. У новинах тоді розповідали, як «храмові» мавпи конкурують за їжу з «вуличними».

Як повідомляло раніше BitukMedia, поліція японського міста Оґорі в префектурі Фукуока розшукує агресивну мавпу, за попередніми даними – японського макака. Від дій зловмисника постраждали щонайменше 20 осіб.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі