Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Науковці розгледіли у шлунку динозавра рідкісні кістки

Важливо

Співробітники Музею Редпат у канадському Монреалі виявили рідкісне свідчення того, що динозаври ласували первісними ссавцями. У скам’янілому шлунку опереного динозавра мікрораптора (Microraptor zhaoianus) знайшли стопу крихітного теплокровного.

Про це повідомляє CNN.

Рештки динозавра, датовані крейдовим періодом (близько 120 млн років тому) знайшли у Китаї. Дослідивши скелет мікрораптора, який має висоту близько метра, у шлунку знайшли залишки крихітної лапки довжиною 1 см. Кажуть, вона належала ссавцю, подібному до гризунів.

“Ці знахідки є єдиним переконливим доказом того, що саме динозаври споживали їжу, і вони надзвичайно рідкісні”, — пише професор біології Ганс Ларссон у прес-релізі.

Це лише другий зразок вмісту шлунку мікрораптора, у якому знаходять ссавців. Раніше знаходили решки первісних риб, ящірок та птахів, додає Ларсон

Як повідомляло BitukMedia, новий вид таргана подарував світу шматок домініканського бурштину. Відкриття зробив почесний професор Університету штату Орегон (США) Джордж Пойнар. І таргану, і його спермі, що знайшли з ним, близько 30 млн років! Це перший подібний випадок – досі останків тарганів разом з їхніми статевими клітинами в бурштині не знаходили.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі