П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Знайомтесь, Сонце: опубліковано деталізований знімок світила

Важливо

Ендрю Маккарті, фотограф-аматор з США, відомий особливими зображеннями космосу. У своєму Twitter він опублікував новий знімок – цього разу деталізований портрет Сонця. Світлина з роздільною здатністю 164 мегапікселя дозволяє збільшити та розглянути подробиці на поверхні нашої головної Зірки.

На знімках Ендрю Маккарті можна побачити небесні тіла у максимальному наближенні. Такими їх бачили, хіба що, астронавти та дослідницькі зонди.

Фото – Andrew McCarthy / Twitter

Зокрема, на знімку Сонця у рідкій розігрітій плазмі можна роздивитись цілу групу темних плям. Це області виходу сильних магнітних полів та один з головних показників сонячної магнітної активності. Група сонячних плям у момент зйомки спрямована прямо на Землю, уточнив астрофотограф.

Щоб досягти такої деталізації, за словами автора, тільки на зйомку знадобилося кілька годин. “Вчора я витратив кілька годин на те, аби зробити деталізоване фото сонця за допомогою спеціально модифікованого телескопа. Ви можете розглянути кожну деталь”, – написав Ендрю Маккарті.

Одна з плям Сонця крупним планом. Фото – Andrew McCarthy / Twitter

Американець не приховує, що професійно не займається астрофізикою і своє заняття вважає хобі. Проте фотограф став відомий у всьому світі своїми деталізованими та дуже натуралістичними, як зазначають фахівці, зображеннями космосу. Маккарті спеціалізується на створенні докладних світлин, де видно географічні особливості небесних тіл.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 7 грудня найвідоміший світлині Землі – Blue Marble – виповнюється 50 років. Екіпаж космічного корабля NASA “Аполлон-17”, останньої пілотованої місії на Місяць, зробив фотографію Землі та назавжди змінив уявлення про планету, на якій вони живуть.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі