Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятувати Інді: уряд Італії надав громадянство восьмимісячній британській дівчинці

Важливо

Уряд Італії надав важкохворій дівчинці з Великої Британії громадянство країни. В такий спосіб хочуть запобігти її відключенню від системи життєзабезпечення. Британські медики не вірять, що дівчинку вдасться вилікувати від рідкісного захворювання.

Про це пише Sky News.

Восьмимісячна Інді Грегорі страждає на рідкісне мітохондріальне захворювання, яке перешкоджає виробленню необхідної тілу енергії. Лікарі британського Ноттінгема заявили, що продовжувати лікування пацієнтки марно. На думку фахівців, йдеться про невиліковну хворобу.

Батьки Інді Грегорі, Дін Грегорі та Клер Стеніфорт, постійно борються в судах королівства за право залишити свою доньку на апаратах життєзабезпечення.

Раніше Високий суд Лондона погодився з рішенням медиків. Минулої суботи подружжя програло апеляцію щодо скасування рішення судді Піла, який дійшов висновку, що поїздка до педіатричної лікарні Бамбіно Джезу в Римі не відповідає інтересам Інді. Леді-суддя Кінг і лорд-суддя Пітер Джексон дійшли висновку, що у батьків Інді немає аргументів.

Фонд NHS у Ноттінгемі виступав проти планів дозволити Інді переїхати до Італії, заявивши, що важкохвора вмирає, а пропоноване Римом лікування не змінить результат для неї та її сім’ї.

Незабаром про цю ситуацію дізнався уряд Італії — було зібрано екстрене засідання Ради міністрів Італії, на якому розглядалось питання про надання громадянства немовляті. Було вирішено також покрити витрати на лікування Інді Грегорі.

Сім’я продовжує сподіватися, що Інді зможе поїхати на спеціалізоване лікування до Рима. “Ми працюємо над усуненням останніх перешкод, які дозволять Інді приїхати до Італії якнайшвидше”, — сказала Сімона Піллон, італійський адвокат, яка представляє інтереси родини.

Інді в день її хрестин (22.09.2023) разом зі своїми батьками Клер Стеніфорт і Діном Грегорі

Як розповідало раніше BitukMedia, в Австралії чоловік провів у комі 33 дні. Медикии вважали, що 36-річний пацієнт з серйозним генетичним захворюванням ось-ось помре, і готувалися відключити його від системи життєзабезпечення, але той несподівано прийшов до тями. Буквально за пару годин до точки неповернення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі