П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Життя в борг”: чоловік вийшов з коми за кілька годин до відключення системи життєзабезпечення

Важливо

В Австралії чоловік провів у комі 33 дні. Медикии вважали, що 36-річний пацієнт з серйозним генетичним захворюванням ось-ось помре, і готувалися відключити його від системи життєзабезпечення, але той несподівано прийшов до тями. Буквально за пару годин до точки неповернення.

Про це пише Yahoo News.

36-річний австралієць та батько двох дочок Кайл Хілі має легеневу недостатність другого типу. В серпні він знепритомнів просто в себе вдома. Чоловіка ввели у медикаментозну кому та стежили за його станом протягом 31 дня.

Потім медики попередили дружину Кайла, Джоді, що якщо він не опритомніє в найближчі дві доби, то їм доведеться відключити пацієнта від системи життєзабезпечення. Яким же було здивування, коли Хілі вийшов з коми лише за кілька годин до закінчення терміну! Ба більше, чоловік не просто почав рухатися, він сів і розплющив очі. Після цього лікарі прозвали Хілі “Енігмою” (загадкою).

Кайл Хілі з дружиною Джоді.

Кайл Хілі вже давно має серйозні проблеми з диханням через перенесену бронхоектатичну хворобу. За словами його дружини, хвороба сильно пошкодила його легені, через що дихальні шляхи постійно звужуються і наповнюються вуглекислим газом, хворрба “душить його зсередини”.

Аби вижити, Хілі потрібна трансплантація обох легенів. Чоловік страждає на хворобу Брутона — спадкове захворювання, при якому в організмі виділяється недостатня кількість імуноглобулінів (імунних молекул). Низька реактивність імунної системи робить організм вразливим до різних інфекцій – кожна може стати фатальною. Такий діагноз є величезним фактором ризику для трансплантації. Препарати, що використовуються при трансплантації, можуть бути для нього дуже небезпечними: є ризик, що операція остаточно зруйнує імунну систему пацієнта, і він помре.

Сам Кайл Хілі визнає, що “живе життя в борг”. Він знає, що в його випадку найменша застуда може призвести до смерті. Подруга сім’ї Ерін організувала збір коштів, аби сім’я могла оплачувати медичні рахунки та мати невелику фінансову подушку на випадок, якщо чоловіка не вдасться врятувати.

Фото – Facebook

Незважаючи ні на що, австралієць зберігає оптимізм і проводить час з доньками, коли почувається відносно здоровим. Навіть на лікарняному ліжку чоловік продовжує радувати оточуючих своїм життєлюбством та допомагає іншим пацієнтам.

Як розповідало раніше BitukMedia, 29-річна Тейлор Гівенс та 34-річний Коллін Кобелья з США познайомились в лікарні та згодом одружились. Обидва пережили операцію з пересадки серця в один день і в тій самій лікарні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі