Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Українці страждають, але не скаржаться” – підприємець із Австралії самотужки відбудував півсотні будинків

Важливо

66-річний австралієць Манфред Гін каже, що допоміг відновити українцям близько півсотні приватних будинків, зруйнованих війною. Мріє привезти в Україні унікальну машину для виготовлення цегли, але цьому заважають наша бюрократія.

Про це повідомляє NV.

«Складно назвати точну цифру, але мабуть це близько півсотні будинків. А може й більше. Багато роботи було пов’язано з демонтажем, оскільки доводилося спершу зносити зруйновані стіни, а вже потім переходити безпосередньо до відбудовування”, – каже Гін.

Він народився у Німеччині, 40 років тому емігрував до Австралії та заснував там власний будівельний бізнес. Коли почалася повномасштабна війна в Україні, чоловік не міг спати від хвилювання, тож вирішив приїхати і допомогти місцевим.

“Ця війна не була для мене несподіванкою. Але, тим не менш, коли все почалося, я був дуже вражений. Мав кілька ночей без сну, а 5 березня 2022-го вирішив їхати в Україну. Прибув сюди у квітні 2022-го”, – каже чоловік.

Гін каже, що виріс у післявоєнній Німеччині. Його родина жила у селі і втратила майже все. Батьки ніколи не говорили про це, але хлопчик усе помічав і розумів.

“Найбільше мене дивує одна річ, яку я помічаю тут в усіх історіях: люди страждають, але ніколи не скаржаться. Я такого у своєму житті ніколи не зустрічав”, – ділиться чоловік враженнями від України. 

Гін побував у Мощуні, Ірпені, Бучі й Чернігові. Після підриву Каховської ГЕС допомагав рятувати людей.

Однак Гін має проблеми із візою та українською міграційною службою. Крім того, він не може привезти в Україну установку для виробництва цегли. Чоловік розповідає, що вона дає можливість переробляти різне будівельне сміття на цеглу та виготовляти до 8 тис. цеглин щодня, з урахуванням восьмигодинної зміни з чотирма-шістьма людьми.

Як розповідало BitukMedia, поетеса та військовослужбовиця Мальва Кржанівська разом із однодумицями організувала жіночий волонтерський проєкт із виготовлення футболок із принтами Military Women. На них зобразили жінок із лавів ЗСУ, волонтерок та медикинь, які допомагають військовим. Кошти від продажу передадуть на потреби оборонців України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі