П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пересадка серця допомогла двом пацієнтам знайти кохання (ВІДЕО)

Важливо

29-річна Тейлор Гівенс та 34-річний Коллін Кобелья з США познайомились в лікарні та згодом одружились. Обидва пережили операцію з пересадки серця в один день і в тій самій лікарні.

Про те, як хвороби допомогли двом пацієнтам знайти кохання, розповів CBS News.

Все почалось 2011 року. Гівенс і Кобелья незалежно один від одного потрапили до лікарні Inova Fairfax у штаті Вірджинія. Там кожному з молодих людей одного дня пересадили донорське серце. Тейлор перенесла вірусну кардіоміопатію і вперше зіткнулася з необхідністю трансплантації. А у Колліна була вроджена вада серця, і він потребував пересадки серця вже вдруге.

Після операцій пацієнти познайомилися, адже відновлювались у сусідніх палатах. Дівчина запевняє, що тоді між ними не виникло симпатії – це сталось значно пізніше.

“Спочатку насправді не було ніяких романтичних іскор, тому що ми обидва були надто нещасними”, – каже  Тейлор.

Рівно через п’ять років після пересадки серця Коллін вирішив відвідати медиків, які проводили операцію, і зв’язався із знайомою по лікарні. Колишні пацієнти зустрілись за вечерею, обговорили свої операції і те, що сталось з ними після трансплантації. За словами чоловіка, вони одразу порозумілись. “Це було так чудово. Виявилося, що ми мали приймати однакові ліки одночасно. Між нами безперечно пробігла іскра, і я зовсім на це не чекала”, — розповідає Тейлор.

Так почались їхні романтичні стосунки, а 2019 року закохані стали чоловіком та дружиною. Зараз пара живе у Мериленді.

“Було чудово почати зустрічатись з кимось, кому не потрібно нічого пояснювати”, — сказав Кобелья. “Можна просто жити своїм життям у звичайний спосіб”.

Раніше для обох їхні фізичні обмеження та світогляд були перешкодою для побачень. Але тепер їм не було потреби пояснювати один одному, чому вони не можуть щось зробити або чому у них багато записів до лікарів.

Наступні роки були складними – подружжя зіткнулось з серйозними проблемами зі здоров’ям. У 2022 році Кобелья переніс четверту операцію з пересадки серця, а Гівенс пройшла лікування від лімфоми, яка тепер перебуває в стадії ремісії.

Тейлор Гівенс зізнається, що легше справляється з труднощами завдяки своєму чоловіку. “Коли він поруч, я не так боюся, навіть таких речей, як смерть. Я бачу, як він живе, проходить через операції та знов розквітає. Це дає мені надію та сенс”, — каже вона.

Подружжя дуже добре розуміє стан один одного через схожі проблеми зі здоров’ям, і це ще сильніше їх зближує. “Ми обидва пережили, по суті, один із найгірших досвідів у житті. Я впевнений, що ми зможемо подолати всі труднощі, які будуть на нашому життєвому шляху”, — стверджує Кобелья.

Як розповідало раніше BitukMedia, житель Шотландії продав всі речі, залишив домівку і вирушив у пішу подорож завдовжки 25 тис. км.  Колишній армієць дорогою зустрів кохання і знову відкрив для себе країну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі