П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вчені виявили в горах потойбічну жабу з “Володаря перснів”. Вона просто красуня!

Важливо

Раніше невідомий вид жаб виявили вчені в горах Еквадору. Ці річкові жаби – просто красуні – з блідо-рожевими очима та пальцями із золотавими та чорними цятками. Ніби щойно із Середземʼя. Тому й отримали назву на честь письменника-фантаста.

Про це розповідає Live Science. 

Новий вид струмкових жаб назвали Hyloscirtus tolkieni – на честь Джона Роналда Толкіна, письменника-фантаста, автора книг “Гобіт” і “Володар перснів”. 

“Новий вид жаб має дивовижне забарвлення, здається, що він живе у всесвіті фантазій, подібних до тих, що створив Толкін”, – відмітив директор Музею зоології Університету Сан-Франциско де Кіто (USFQ) Дієго Сіснерос-Ередіа.

Вчені вказують, що зовнішність нових жаб нагадує істот із Середзем’я – це центральний континент вигаданого світу, в якому відбуваються події “Гобіта” та “Володаря перснів”.

Жаба завдовжки 6,5 см має сірувато-зелений колір. Її лапи вкриті чорними та золотавими цятками й широкими смугами шкіри. Істота може похвалитися приголомшливою парою курно-рожевих очей з чорними райдужними оболонками, які і нагадали дослідникам потойбічних тварин з фентезійних світів Толкіна. Але жабки цілком реальні і живуть в чистих гірських річках і струмках високогірних Анд.

Hyloscirtus tolkieni. Фото – Juan Carlos Sánchez-Nivicela / Archive Museo de Zoología, Universidad San Francisco de Quito

Hyloscirtus tolkieni облюбували чисті струмки національного парку Ріо-Негро-Сопладора. Нещодавно цей регіон оголосили територією, що охороняється, щоб зберегти тисячі гектарів майже незайманих лісів на південному сході Еквадору.

Як розповідало раніше BitukMedia, служба національних парків США закликає відвідувачів припинити облизувати колорадську ропуху. Її залози виділяють отруту, яка спричиняє галюцинації.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі