Вівторок, 16 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Бред Пітт Центрального парку”: пугач-утікач став новою знаменитістю Нью-Йорка (ВІДЕО)

Важливо

Зоопарк Нью-Йорка припинив спроби відловити пугача Флако в Центральному парку. За птахом обіцяють пильно стежити, але відзначають – утікач адаптувався й успішно полює у місті на щурів. Флако вже став місцевою знаменитістю і його навіть називають “Бредом Піттом Центрального парку”.

Про це розповідає The Guardian.

Євразійський пугач на ім’я Флако втік 2 лютого із зоопарку Центрального парку Нью-Йорка після того, як хтось пошкодив його клітку. Тепер, коли птах сидить на дереві та оглядає зверху околиці, навколо збираються нью-йоркці та туристи і фотографують його.

Флако сидить на дереві в Центральному парку в Нью-Йорку. Фото – Seth Wenig/AP

Схоже, пугач-утікач став новою знаменитістю Нью-Йорка. Понад два тижні орнітологи побоювались, що Флако помре з голоду, бо не вміє полювати.

“Це був якийсь вандалізм –  сітка з нержавіючої сталі, де знаходився пугач, була розрізана”, – повідомив Макс Пульсінеллі, представник зоопарку. Флако вилетів з вольєру до найближчого торгового центру на П’ятій авеню. Там його намагались зловити поліцейські, але безуспішно.

Наступного ранку Флако повернувся до Центрального парку, і відтоді його помічали в різних місцях його південно-східної частини. Пугач на якийсь час завітав на територію зоопарку, з якого втік, але до клітки не повернувся. Офіційні особи зоопарку заявляли, що намагаються повернути Флако, але не зазнали невдачі.

Побоювання викликала здатність птаха виживати у великому місті наодинці. Але два тижні потому вже можна зробити висновки. Чи голодував Флако через те, що у неволі не розвинув вмінь полювати? Відповідь була категоричною – ні: Флако харчується парковими щурами.

Назва птаха в перекладі з іспанської означає “худий”. У перші дні втечі його дійсно не бачили за їжею. Але коли пугач почав кашляти хутром і кістками, це було доказом того, що він полює.

Офіційні особи визнали, що відловити Флако було важко, особливо через те, що “він дуже успішно полює та споживає велику кількість здобичі в парку”.

Тепер співробітники зоопарку заявили, що призупиняють рятувальну операцію, але будуть пильно стежити за совою. “Ми відновимо зусилля з відловлювання, якщо Флако продемонструє будь-які ознаки труднощів або страждань”, — сказали офіційні особи.

За даними Товариства охорони дикої природи, євразійський пугач є одним із найбільших видів сов з розмахом крил до 2 метрів. У них великі кігті та характерні китиці на вухах. Євразійський пугач не мешкає в Північній Америці, але місцеві види сов, серед яких великі рогаті сови і смугасті сови, часто відвідують Центральний парк, де вони обідають пацюками, мишами і дрібнішими птахами.

Як розповідало раніше BitukMedia, велика рогата сова відібрала ціпок з головою коня в якогось юного мешканця Юріки, що у штаті Іллінойс (США). І ширяла з ним у небі немов відьма на мітлі. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі