Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не ті джавеліни – гольф-клуб страждає від нашестя свиноподібних

Важливо

Гольф-клуб Seven Canyons у американському штаті Арізона страждає від нашестя тварин, яких місцевою мовою називають джавеліна. Свиноподібні створіння родини таясових переривають газон у пошуках черв’яків, псуючи усю гру.

Про це повідомляє CNN.

Нашийникові пекарі, також відомі як джавеліна, – це родичі свиней, які живуть зграями іноді до 35 особин. Довкола шиї вони мають світлу смугу, за що й отримали свою назву. Ці невеликі істоти стали сенсацією у місті Седона, після того, як влаштували гармидер на полях місцевого гольф-клубу.

“Коли ви натрапляєте на них вперше, то вам видається, що ви наскочили на тасманійського диявола. Газон летить навсібіч, вони бурчать одне на одного, б’ються. Як для невеликих істот, вони завдають забагато шкоди”, – ділиться враженнями генеральний менеджер корту Дейв Бісбі.

Story on Seven Canyons golf club in Arizona, who have been dealing with extensive damages from Javelina (also known as collared peccary or musk hog), who have been turning over the course turf in search of food. Interview with course general manager Dave Bisbee, with pictures provided by assistant superintendent Em Casey, who provided pictures.
Emily Casey/emcaseyturf
The javelina have proven to be expensive guests at Seven Canyons.
Emily Casey/emcaseyturf

Пекарі – в основному травоїдні тварини, але їдять також кактуси, бульби, жуків, а у випадку із полями Seven Canyons – черв’яків. Клуб оточений Національним лісом Коконіно. Джавеліни прийшли звідти, аби наїсти жирок перед зимою на черв’яках. І тепер на доглянутих политих газонах почувають себе, наче на курорті.

Закон забороняє вбивати джавеліна, навіть якщо вони “спричиняють проблеми” – вони надто важливі для екосистеми. Переселяти їх також не можна – на новому місті, відірвані від стада, пекарі не можуть знайти воду і їжу і гинуть.

Тож зараз Бісбі та працівники ремонтують огорожі і впорядковують переорані тваринами ділянки. Чекають, допоки настануть холоди – тоді черв’яки підуть глибше під землю, перестануть так спокусливо пахнути і приваблювати джавеліна.

Клуб вимушений буде заплатити до  $300 тис. за роботу на відновлення газону і додатково до $75 тис. за насіння, ковдри для теплиць, аби воно проросло, та інші розхідні матеріали.

Як повідомляло BitukMedia, у США у штаті Північна Каліфорнія мама-ведмедиця та двоє ведмежат набилися у мінівен та замкнулися там. Поліції довелося використовувати мотузку, аби звільнити розбишак.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі