Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кава допомогає схуднути, але є одна умова, – дослідження

Важливо

Нове дослідження показало, що щоденне вживання кави сприяє зниженню ваги, проте для досягнення ефекту важливо дотримуватися певного правила.

Про це розповідає Medical News Today.

У своїй роботі, опублікованій у журналі The American Journal of Clinical Nutrition, американські дослідники простежили зв’язок між вживанням кави, змінами у вазі та додаванням до напою цукру та вершків (натуральних чи рослинних).

Вчені розглянули дані понад 155 тисяч учасників трьох багаторічних групових досліджень, які проводили США. Усі учасники проходили анкетування щодо споживаних ними продуктів харчування та напоїв протягом останнього року перед початком досліджень. А потім опитування повторювали щорічно протягом наступних чотирьох років спостережень.

Аналіз звичок учасників щодо споживання кави показав, що кожна додаткова чашка непідсолодженої кави на добу (з кофеїном і без) була пов’язана зі зниженням чотирирічного збільшення у вазі на 0,12 кг.

А от додавання натуральних або рослинних вершків суттєво не впливало на зміни у вазі. Однак якщо каву підсолоджували, кожна чайна ложка цукру (на одну чашку) асоціювалася з набором 0,09 кг за чотирирічний період. Також вчені встановили, що взаємозв’язок виявлявся сильніше у молодшому віці і при підвищеному вихідному індексі маси тіла.

З урахуванням результатів дослідники зробили висновок, що споживання несолодкої кави (з кофеїном і без) зворотньо пропорційно пов’язане зі збільшенням ваги. Додавання цукру в каву зводить нанівець користь від його вживання для контролю за вагою.

Дослідження вказують, що кава позитивно впливає на здоров’я, головним чином за рахунок активізації симпатичної нервової системи та збільшення витрати енергії. Водночас важливо не забувати, що цукор та його штучні замінники фактично обнулюють користь кави. Дієтологи радять обмежувати вживання будь-яких напоїв з вмістом цукру.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені перевірили, чи справді кава “вмикає” мозок для виконання завдань.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі