Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вперше на Netflix відбудеться премʼєра українського серіалу (ВІДЕО)

Важливо

Премʼєра серіалу “Перші дні” відбудеться на Netflix 1 листопада. Серіал покажуть одночасно в Україні, Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Угорщині, Молдові, балтійських і балканських країнах.

Про це розповідає Babel.

“Початок повномасштабного вторгнення став трагедією, але й проявом виняткової стійкості й відданості. Автори сюжетів художнього серіалу “Перші дні” (Those Who Stayed) надихались історіями містян, які залишалися у столиці в лютому-березні 2022 року. Це звичайні люди, що опинилися в надзвичайних, страшних умовах — утім, зберегли людяність, любов до близьких і віру в майбутнє”, – йдеться у повідомленні FILM.UA Group. 

Серіал “Перші дні” (в англійському варіанті Those Who Stayed) має шість епізодів. Це шість історій людей на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Кожен епізод “Перших днів” — це художній мініфільм, натхненний справжніми подіями, а деякі персонажі мають прототипів у реальному житті. Звістка про початок повномасштабної війни застала героїв історій зненацька, розділивши життя на “до” та “після”. Київський безхатько хоче потрапити в бригаду ТрО, але не має документів. Відомий поп-артист відмовляється їхати зі столиці та лишається жити сам, без охорони, асистентів та помічників. Жінка, двоє її дітей і двоє чоловіків, колишній і теперішній, змушені жити в однокімнатній квартирі. 10 наглядачів приватного зоопарку в окупації намагаються врятувати сотню тварин. Німець приїздить забрати свою дівчину з Києва, але вона відмовляється їхати з країни. Хлопчик Єгор справляється зі своїми страхами обстрілів за допомогою комп’ютерної гри та власної уяви.

“Перші дні” — це шість історій від шести режисерів, яких об’єднала своєю ідеєю шоуранерка серіалу Анастасія Лодкіна. До проєкту долучилися талановиті українські митці: Олексій Єсаков і Тала Пристаєцька, які працювали над серіалом “Кріпосна”, Артем Литвиненко — автор ідеї та режисер серіалу “Нюхач”, автори “Перших ластівок” Валентин Шпаков і “Ти — космос” Павло Остріков. Для Каті Царик, авторки численних відеокліпів, концертних шоу й короткого метра “Обійми мене”, проєкт став першою повноформатною роботою. 

“”Перші дні” став наймасштабнішим спільним виробництвом з іншими країнами з лютого 2022 року. А також це перший український проєкт, що фактично замовили іноземні канали, — і покажуть його саме українською”, — зазначає Катерина Вишневська, директорка з розвитку та копродукції FILM.UA Group і продюсерка проєкту. 

У понад 12 країнах, зокрема в Ісландії, Австралії та Франції, стрічку показуватимуть національні телеканали.

До виробництва серіалу приєднувалися телеканали Швеції (SVT), Норвегії (NRK) та Фінляндії (YLE), а світовим дистриб’ютором стала німецька компанія Red Arrow Studios International.

“Україна нині в центрі уваги світу, та іноземній аудиторії цікаво дізнатися, що відбувається з нами, не тільки з новин, а на глибшому рівні. Саме формат художнього серіалу дає змогу глибше відчути наш біль та сподівання — і співвіднести себе зі звичайними українцями”, — ділиться Анна Єлісєєва, продюсерка проєкту.  

Українські серіали мають бути самобутніми та “неформатними”, як популярний “Спіймати Кайдаша”. Це дозволить відійти від наслідків політики русифікації, яку москва провадила останні 20 років. Такий підхід в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia запропонувала письменниця і публічна інтелектуалка, лауреатка Шевченківської премії-2019 Оксана Забужко.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі