Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Нечуваний ажіотаж: мережа кав’ярень запропонувала лате зі смаком горілки (ВІДЕО)

Важливо

Китайська мережа кав’ярень Luckin Coffee запропонувала своїм відвідувачам лате зі смаком дорогої китайської горілки байцзю. Попит на новинку був таким високим, що за пару днів в компанії повністю закінчився алкоголь виробництва “Маотай”.

Про це розповідає Reuters.

Китайські бариста, схоже, вирішили зламати всі звичні уявлення про те, якою може бути кава, і додали в неї… горілку.

Нова позиція в меню буквально підірвала китайський ринок — напій став неймовірно популярним. В асортименті мережі кав’ярень Luckin Coffee лате зі смаком горілки маотай з’явився тільки 4 вересня і відтоді “продажі напою трохи перевершили очікування”. Так у компанії пояснили продаж понад 5 млн чашок кави на суму 100 млн юанів (13,6 млн доларів). І це тільки за перший день продажів!

У кав’ярнях панував ажіотаж, а кількість згадок закладів в соцмережах зашкалювала.

Фото – China News

Продовження було логічним – алкогольний лате припинили продавати. Керівництво компанії виправдалось тим, що в них елементарно закінчились інгредієнти для маотай лате. Йдеться про молоко, яке заздалегідь змішують з маотай, за рахунок чого воно вбирає весь смак та аромат алкоголю.

Маотай – це різновид байцзю, легендарного китайського напою, який називають найміцнішою горілкою у світі. У складі лате від Luckin Coffee молоко змішують з маотай міцністю 53%. Однак вміст алкоголю в одній чашці такого напою не перевищує 0,5%.

Представники Luckin Coffee запевнили, що вже замовили нову партію горілки і почнуть радувати своїх гостей вже найближчим часом.

Виробляють маотай тільки в одній точці світу – в провінції Гуйчжоу. Вважається, що це єдина локація з ідеальними кліматичними умовами та водою для вирощування сорго, без якого не зробити справжню байцзю. Ферментація напою відбувається впродовж трьох-п’яти років, а випускають цей екзотичний алкоголь обмеженими партіями. У Китаї пляшка байцзю коштує 3500 юанів (480 доларів).

Маотай називають класичним зразком соусного стилю байцзю, оскільки ця горілка пахне соєвим соусом, грибами та кавою. Але на що воно стає схоже при додаванні гарячого молока, залишається лише здогадуватись.

Як розповідало раніше BitukMedia, японська компанія Nissin, що спеціалізується на виробництві їжі швидкого приготування, презентувала геймер-френдлі локшину


Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі