Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Винятково пощастило”: альпініст впав з гори заввишки 600 метрів і вижив

Важливо

Альпініст з Нової Зеландії дивом вижив при падінні з висоти 600 метрів. Чоловік відбувся незначними травмами. Між тим, 600 метрів – це висота майже двох Ейфелевих веж. Альпініста врятувала весняна погода, передають місцеві медіа.

Про це повідомляє BBC.

Чоловік впав зі схилу гори Таранакі на Північному острові. У поліції заявили, що альпіністові “винятково пощастило залишитися живим”. Його врятувала весняна погода, яка розм’якшила лід, а отже, людина впала в сніг.

Висоту, з якої він впав, можна порівняти з Центральною вежею готелю Makkah Clock Royal Tower в Мецці (Саудівська Аравія), яка є четвертою за висотою будівлею та шостою за висотою окремо стоячою спорудою у світі. А ще йдеться про висоту, яка майже вдвічі перевищує висоту “Скалки”, лондонського хмародеру, що здіймається в небо на 309 м, або майже двох Ейфелевих веж.

Для порівняння: так виглядає Makkah Clock Royal Tower в Мецці (Саудівська Аравія). Фото – з відкритих джерел

Альпініст був у складі групи, що піднімалася на гору Таранакі. З гори він упав 9 вересня близько полудня за місцевим часом. Інші члени групи побачили, як альпініст скотився з гори, спустилися вниз у намаганні його знайти.

Гора Таранакі має репутацію однієї з найбільш смертоносних гір у Новій Зеландії. У 2021 році двоє альпіністів впали і розбилися на смерть з того ж місця, звідки впав і цей альпініст.

Таранакі — сплячий вулкан, розташований у відносній ізоляції на західному узбережжі Північного острова Нової Зеландії. Його ізоляція від інших гір, близькість до берегової лінії та географічне положення створюють одні з найбільш мінливих та несприятливих погодних умов у Новій Зеландії. “Погода в поєднанні зі складним і нерівним рельєфом створює надзвичайно унікальне середовище. Одна помилка може бути катастрофічною”, – застерігає Рада з безпеки гір країни.

Гора Таранакі. Фото – Sky News

Хоча такі падіння безсумнівно рідкісні, історія знає й інші приклади, коли люди, які пережили великі падіння, залишались відносно неушкодженими. Хоча, схили, можливо, були не такими крутими, як в альпініста у Новій Зеландії.

Адам Поттер впав з висоти 300 метрів гори Sgùrr Choinnich у Шотландії. Під час падіння в 2011 році він впав через три скелі. Незважаючи на те, що Поттер зазнав травм, він зміг підвестися. Інший альпініст пережив падіння з висоти 400 метрів у Канаді – впав зі схилу гори Лефрой, яка має висоту 3423 м.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Мексиці 8-річний хлопчик впав в кратер вулкана під час прогулянки поблизу Мехіко-Сіті і вцілів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі