П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зробила собі подарунок: семирічна дівчинка знайшла алмаз вагою 2,95 карата

Важливо

У США щаслива семирічна дівчинка отримала подарунок на день народження – знайшла золотисто-коричневий алмаз вагою 2,95 карата. Це сталося в Національному парку “Кратер алмазів” в штаті Арканзас.

Про це пише CNN.

Повідомляють, що Аспен Браун знайшла алмаз під час святкування свого сьомого дня народження 1 вересня. Вона була в парку разом з татом і бабусею.

“Алмаз Аспен блискучий і має золотисто-коричневий колір. Це цілісний кристал без зламаних граней з невеликою щілиною з одного боку, яка утворилася під час формування. Це, безперечно, один з найкрасивіших каменів, які я бачив за останні роки”, — розповів помічник суперінтенданта парку Веймон Кокс.

Знайдений дівчинкою алмаз “є другим за величиною, зареєстрованим відвідувачем парку цього року. На першому місці лише коричневий діамант вагою 3,29 карата, виявлений у березні”, — йдеться у пресрелізі парку.

Алмаз Аспен Браун, знайдений в Арканзасі. Фото – Arkansas State Parks

Дівчинка підібрала дорогоцінний камінь розміром із зелену горошину на стежці уздовж північно-східної сторони парку.

Аспен Браун не перша щаслива шукачка алмазів: згідно з релізом парку, щодня виявляють коштовні камені один або два відвідувачі. Понад 75 тис. алмазів було знайдено на місці, відколи фермер вперше виявив алмази на землі у 1906 році. Більшість відвідувачів парку зазвичай знаходять алмази вагою від 0,05 до 0,20 карата, тобто розміром приблизно з рисове зернятко.

Парк “Кратер алмазів” розташований у Мерфрісборо, штат Арканзас. Його відкрили у 1972. За даними парку, поле площею 15 га, де відвідувачі можуть шукати скарби, є розмитою поверхнею вулканічного кратера. Крім алмазів, внаслідок унікальної геології тут зустрічаються й інші коштовні камені, такі як аметисти та гранати.

Алмаз – найтвердіший природний мінерал, кристалічна форма чистого вуглецю з унікальними властивостями прозорості, твердості, пружності, стійкості до агресивних середовищ.

Як розповідало раніше BitukMedia, американське подружжя Джесіка і Сет Еріксони знайшли алмаз вагою 1,9 каратів (близько 0,4 гр) під час святкування 10-річчя свого весілля.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі