Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українці вибороли шість медалей в перший день “Ігор нескорених”

Важливо

Українські ветерани здобули одне “золото”, три “срібла” та дві “бронзи” у перший день змагань “Ігор нескорених” у німецькому Дюссельдорфі. Військові змагалися у паверліфтингу, легкій атлетиці та регбі на візках.

Про це повідомляє Суспільне.

Першим із українців виборов нагороду Вадим Мазніченко – він здобув “бронзу” в штовханні ядра в категорії IF6, його спортивний снаряд пролетів  6.19 м. Срібло у метанні ядра завоював Володимир Гера – 4.84 м, з п’ятої спроби. Капітан команди Олександр Маковей виборов золото із цієї дисципліни у класі IF8, який метнув молот на 10,4 м.

Прапороносець збірної України на церемонії відкриття Микола Заріцький отримав “срібло” в класі IF1 із дисципліни “метання диска” з результатом 29.32 м.

Ветеран Максим Зубов вибором срібну медаль у категорії IP6 із паверліфтингу – підняв найбільшу вагу серед учасників – 75 кг. Українська парамедикиня Юлія “Тайра” Паєвська посіла на цих змаганнях 12-те місце в класі IP3-IP5 серед жінок. 

Також Веніамін Бондарчук, Максим Дмитраш, Павло Лучків та Богдан Яроцький стали учасниками збірної команди Unconquered із регбі на візках. Разом з ними грали ветерани із  Великої Британії, США та Південної Кореї. Збірна Unconquered із розгромних рахунком перемогла команду із Італії 15:3. Найрезультативнішим став Бондарчук – він здійснив сім спроб забити гол.

Як розповідало BitukMedia, 30 серпня на стрімінгові платформі Netflix відбулася прем’єра серіалу Heart of Invictus. Він розповідає про учасників минулорічних “Ігор Нескорених” в Гаазі. Показали там і українських військових, серед яких – волонтерка Юлія Паєвська “Тайра” .

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі