Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українських “Нескорених” показали в документальному фільмі

Важливо

30 серпня на стрімінгові платформі Netflix відбулася прем’єра серіалу Heart of Invictus. Він розповідає про учасників минулорічних “Ігор Нескорених” в Гаазі. Показали там і українських військових, серед яких – волонтерка Юлія Паєвська “Тайра” .

Про це повідомляє Invictus Games: Team Ukraine у Facebook.

“Ігри Нескорених” – це спортивні змагання для колишніх учасників бойових дій у параолімпійському стилі. Їх заснував британський принц Гаррі, внук покійної Єлизавети ІІ.  Участь в іграх беруть поранені військовослужбовці та пов’язані з ними ветерани у таких видах спорту як баскетбол на візках, волейбол сидячи і веслування в залі.

У міні-серіалі відвели епізод і для медикині-волонтерки та російської військової полонянки Тайри. У трейлері, зокрема, показали, як вона говорить:

“Буде війна – будемо воювати. Нема війни – мажемо бутерброди. Все просто!”

“Наша минулорічна збірна до останнього не знала, чи зможе поїхати в Нідерланди — змагання відбувалися в умовах початку повномасштабної війни, коли протяжність лінії фронту збільшилась в рази. Проте наша команда, незважаючи на все, змогла це зробити. Ми пишаємось нашими хлопцями та дівчатами, які відстоювали нашу гідність та честь і закликали світ допомагати Україні в боротьбі з ворогом”, – написала у Facebook каманда Invictus Games в Україні.

До речі, саме зараз українська команда готується летіти у німецький Дюссельдорф, де відбудуться цьогорічні змагання.

Як розповідало BitukMedia, українська олімпійська чемпіонка із фехтування на шаблях Ольга Харлан продала єдиний екземпляр ляльки Barbie, створений за її подобою. $10,4 тис. спортсменка віддасть на реабілітацію військових.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі