П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Подружжя на “олов’яне” весілля знайшло у згаслому кратері алмаз

Важливо

Американське подружжя Джесіка і Сет Еріксони знайшли алмаз вагою 1,9 каратів (близько 0,4 гр) під час святкування 10-річчя свого весілля. Знахідка трапилася у державному парку “Кратер алмащів” у штаті Арканзас.

Про це повідомляє UPI.

“Кратер алмазів” – це кратер кімберлітової трубки (діатреми), тріщині у земній корі, заповненій алмазною породою, яка утворилася в результаті виверження. Через надмірну кількість газів земна поверхня в певній точці “вибухає”, утворюється тріщина, її заповнює магма, але вулкан не утворюється. Коли магма застигає, у ній можна знайти дорогоцінне каміння.

У парку “Кратер алмазів” верхівка діатреми площею 14,5 га розорана і відвідувачі можуть шукати дорогоцінне каміння. Це єдине у світі алмазне родовище, доступне для громадськості.

Еріксони приїхала до парку під час своєї мандрівки 11 штатами. Вони поспілкувалися із досвідченими відвідувачами кратера і навчилися техніці мокрого просіювання. Приблизно через годину просіювання, Сет знайшов алмаз.

Пара віднесла його у Центр виявлення алмазів. Там підтвердили, що це коричневий алмаз. Він невеликий – розміром із горошину, але пам’ятний. Подружжя назвало його HIMO – на честь ініціалів їхніх дітей.

За офіційними даними, у 2022 році в державному парку “Кратер алмазів” було знайдено 581 дрогоцінний камінь.

Як повідомляло раніше BitukMedia, мешканка села в індійському штаті Мадх’я-Прадеш Ґенда Бай випадково знайшла у лісі необроблений діамант. Він має вагу 4,39 карат (0,88 грам) і коштує близько $25,5 тис. Жінка планує на суму від його продажу збудувати будинок і влаштувати весілля для своїх дітей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі