П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ситі та злючі – зустрічі з людьми роблять акул більшими та агресивнішими (ВІДЕО)

Важливо

Від частих контактів з людьми тигрові акули стають більшими та агресивнішими. Таких висновків дійшли бразильські та американські вчені, які спостерігали за ними на туристичному Тайгер-Біч на Багамах. Таку поведінку біологи пояснили ​​конкуренцією за їжу.

Про це пише Eurekalert!

Пляж Тайгер-Біч на Багамах славиться своєю райською красою. А ще туди часто запливають тигрові акули. Вода в цих місцях кришталево чиста і не глибока – не більше 5 метрів. Отже, акул добре видно. Туроператори навмисне їх підгодовують, аби дайвінг у цих водах здавався клієнтам цікавішим.

Фахівці вживили під шкіру акулам датчики, завдяки яким протягом трьох місяців відстежували переміщення рибин.

Група вчених з Бразилії та США помітила, що самки видів, які часто відвідують цю акваторію, більші та мають вищий (у 3-16 разів) рівень різних гормонів, ніж особини того ж виду, але які не підхарчуються в Тайгер-Біч.

Тобто масовий туризм позитивно впливає на здоров’я акул, проте робить тварин не лише ситими, а й агресивними. Таку поведінку біологи пояснили ​​конкуренцією за їжу.

На пляжі до людей найчастіше підпливали дорослі самки, багато з них вагітні. Це могло робити тварин ще злішим, оскільки їм важливо зберегти потомство. Цікаво, що молоді особини трималися від Тигрового пляжу подалі.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у ПАР дев’ятирічний хлопчик упіймав на вудку 146-кілограмову бронзову акулу. Справився без допомоги дорослих, але за підтримки батька, від якого й успадкував любов до рибної ловлі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі