Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Село продають за ціною київської квартири на Печерську

Важливо

В Іспанії продають повністю покинуте село Сальто Де Кастро. 44 будинки, церква, школа, басейн, готель і сараї вартують $259 тис. Для порівняння, трикімнатна квартира у новому ЖК у Печерському районі Києва коштує $245 тис.

Про рішення іспанської влади позбутися нерухомості розповідає ВВС.

Сальто де Кастро розташоване на кордоні з Португалією в провінції Самора за три години їзди від Мадрида. Село покинули більше 30 років тому.

Нинішній власник, якому зараз за 80 років, купив його на початку 2000-х, хотів створити тут туристичний центр, але економічні кризи завадили планам. На сайті з нерухомості власник пише, що він живе в місті і не може підтримувати порядок у селі. Він пробував продати його за 6,5 млн євро, але ніхто не зацікавився. Тож довелося дуже скинути ціну.

Село уже відвідали 50 тис. чоловік. Ріелтор, який займається цією справою, каже, що місциною зацікавилися 300 чоловік з Росії, Франції, Бельгії та Великобританії. Один із покупців уже вніс заставу. Однак, експерти оцінуюють, що для надання селу привабливого вигляду знадобиться інвестицій щонайменше у 2 млн євро.

Сальто де Кастро побудувала енергетична компанія Iberduero у 1950-х для працівників, які зводили водосховище і дамбу для її ГЕС. Після того, як роботу закінчили, мешканці роз’їхалися.

За $259 тис. можна купити однокімнатну квартиру у Мадриді. BitukMedia проаналізувало ринок нерухомості у Києві через сайт Dom.ria, аби порівняти ціни.

За $260 тис. у Києві продають однокімнатну елітну квартиру площею 63 кв.м. у Печерському районі. Трикімнатна квартира площею 82 кв.м. у тому ж районі Києва коштує $245 тис.

За $250 тис. пропонують купити трикімнатну квартиру на станції метро “Славутич” площею 102 кв.м.

На “Палаці Україна” за таку ж ціну можна знайти двокімнатну квартиру площею 81 кв.м у “преміальному житловому квартралі”, але без ремонту.

На метро “Либідська” трохи задешевше продають трикімнатну квартиру площею 79 кв.м. із ремонтом та меблями.

За $245 тис. можна купити однокімнатну квартиру площею 86 кв.м. у клубному будинку на Подолі.

Як повідомляло BitukMedia, 9 листопада на аукціоні Christieʼs продали частину колекції співзасновника Microsoft Пола Аллена, померлого у 2018 році. За полотна виручили $1,5 млрд – це рекордна сума за колекцію одного власника.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі