Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Нова ера продуктів харчування”: надрукований на 3D-принтері лосось почали продавати у супермаркетах (ВІДЕО)

Важливо

Австрійський фудтех стартап Revo Foods запустив продаж веганської риби у місцевих супермаркетах. Йдеться про філе лосося, надруковане на 3D-принтері. Це перший у світі надрукований продукт харчування, який продається в мережевих магазинах.

Про це повідомляє Іnteresting Еngineering.

Веганський “лосось” від Revo Foods створений на основі мікопротеїну, придатного для 3D-друку. По суті, це міцелій, який продукують нитчасті гриби. У компанії запевняють, що текстура та смакові якості продукту не поступаються натуральним морепродуктам. Філе містить велику кількість білка та жирних кислот омега-3.

Риба, надрукована на 3D-принтері, може мати індивідуальний смак, текстуру та харчову цінність, зазначають виробники. Друковану рибу можна виготовити з матеріалів з низьким вмістом холестерину, високим вмістом корисних жирних кислот і без забруднюючих речовин, які часто присутні у справжній рибі.

Фото – Revo Foods

Технологічна лінія Revo Foods під назвою MassFormerTM дозволяє виготовляти замінники філе лосося з характерною “шаруватістю” та соковитими волокнами. Ба більше – друкувати продукти великими партіями, необхідними для продажу.

У такий спосіб фудтех стартап пропонує екологічно чисту заміну традиційним методам рибальства. Як зазначають у компанії, чимало видів риб перебувають під загрозою зникнення через надмірний вилов. Нова технологія не завдає шкоди природі та забезпечує споживачів оптимізованими продуктами з високим вмістом корисних речовин.

Що це означає для майбутнього 3D-друку їжі? Це означає, що технологія тепер готова до масштабування в промислових масштабах, і що в найближчому майбутньому можна очікувати ще багато новинок. Повідомляють, що з наступного року 3D-друкований лосось продаватимуть у понад 1500 магазинів по всій Європі.

“З віхою промислового 3D-друку харчових продуктів ми вступаємо в творчу харчову революцію, еру, коли їжа створюється точно відповідно до потреб клієнтів. Ми не просто створюємо веганську альтернативу; ми формуємо майбутнє самої їжі”, – каже Робін Сімса, генеральний директор Revo Foods.

Раніше BitukMedia розповідало про надруковане філе окуня та чизкейк.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі