Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хлопчик відвідав 17 лікарів, а діагноз йому встановив ChatGPT

Важливо

У США 7-річний Алекс жив з постійним болем, який заважав йому гратися з іншими дітьми. Встановити дитині діагноз не змогли 17 лікарів. Його розчарована мати попросила допомоги в ChatGPT і штучний інтелект впорався.

Про це розповідає Today.

Симптоми почали виявлятися в Алекса у чотирирічному віці — він скаржився на мігрені, сильні болі в ногах, а також мав затримку росту та бруксизм (синдром, ознакою якого є скрегіт зубами, – ред.). За три роки хлопчика оглянули та лікували 17 різних лікарів, але жоден не спромігся встановити проблему.

У відчаї мати Алекса Кортні вирішила скористатися допомогою ChatGPT. Жінка створила обліковий запис та поділилася з платформою штучного інтелекту всім, що вона знала про симптоми свого сина, та всією інформацією, яку змогла зібрати з його МРТ. І чат-бот видав свій діагноз.

Приєднавшись до Facebook-спільноти для сімей дітей з діагнозом, що його видав ChatGPT, Кортні зрозуміла, що у них ті ж проблеми, що й в Алекса. Вона записалася на прийом до нового нейрохірурга та повідомила йому про свої підозри – в Алекса “тетерінг синдром”, або “синдром фіксованого спинного мозку”. Лікар переглянув знімок МРТ і вже не сумнівався, що з Алексом.

Якщо говорити про нейрохірургів, які лікують дорослих, то вони стикаються з таким лише кілька разів за життя, а то і взагалі не стикаються. Бо проблема ця є саме дитячою і займаються її лікуванням лише дитячі нейрохірурги. Синдром фіксації спинного мозку – це захворювання, при якому спинний мозок замість того, щоб вільно лежати собі всередині хребта стає натягнутим. Натяг формується через фіксацію спинного мозку нижче рівнем, ніж це має бути, що, своєю чергою, призводить до натягу мозку і порушення його функції. Причин натягу спинного мозку є багато, але у своїй більшості це вроджені вади розвитку хребта і спинного мозку.

У дітей “тетерінг синдром” може виражатися в труднощах при ходьбі, втратою чутливості в ногах та спині, сколіозом, проблемах з нервовою та травною системами. Захворювання дуже рідкісне: у США з ним народжується менше одного відсотка дітей.

Діагноз вже підтвердили нейрохірурги. Як виявилося, Алекс мав легку форму захворювання — розрив хребта був настільки невеликим, що він не вплинув на нервову систему. На тілі дитини він виглядав, як родимка. Хлопчика прооперували і тепер він одужує.

Як розповідало раніше BitukMedia, Стівен Шварц, нью-йоркський адвокат з 30-річним досвідом роботи, опинився у скрутному становищі. А все тому, що для підготовки до судового засідання скористався допомогою відомого ChatGPT зі штучним інтелектом. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі