Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Виноград ледь не загинув – у Франції створили шампанське на честь України

Важливо

Французький сімейний Дім шампанського Pierre Morle створив 2388 колекційних пляшок вина Victoire de la Dignité -“Перемога Гідності”. На етикетках зображено 6 різних картин сучасних українських художників. Виноград для шампанського ледь не загинув під час холодів 2015 року.

Про це пише Vogue.

Колекцію випустили у межах благодійного проєкту Марії Дідковської. Кошти від його продажу віддадуть на потреби Головного військового клінічного госпіталю Міністерства оборони України та мобільних військових госпіталів.

Дім шампанського Pierre Morle є артизанальною виноробнею, тобто випускає лише лімітовані серії вин під замовлення. Це перший випадок, коли вино такого підприємства експортують закордон з благодійною метою.

Шампанське Victoire de la Dignité створили з врожаю 2015 року. Зима тоді була надзвичайно ранньою і урожай мало не загинув. Але всі члени родини цілодобово обігрівали лози спеціальними пальниками. Виноград витримав, але шампанське знього винороби тримають для дійсно особливих клієнтів.

Картини на етикетках шампанського символізують Перемогу нації.  Це роботи українських митців Олексія Аполлонова, Миколи Білоуса, Олени Придувалової, Марини Скугарєвої, Олександра Сухоліта та Олега Тістола. Етикетки виготовили в друкарні Eclair, найстарішій, що спеціалізується виключно на співпраці з брендами із Шампані.

Оригінали картин можна побачити з 6 по 20 липня на виставці “Передчуття Перемоги” – вона є частиною благодійного проєкту. Це перша виставка з початку повномасштабного вторгнення, яка відбувається у Національному художньому музеї України.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнська делегація створила незалежний павільйон на Biennale Architettura — найбільшій архітектурній виставці світу у Венеції. Команда учасників представила проєкт DNC Ucraino. Він пропонує подорож через простір та час ключовими історичними моментами України. Україна була представлена на заході вперше за 10 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі