Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тонкощі інтерпретації: фермера оштрафували на 61 тис. доларів за використання емодзі з великим пальцем вгору

Важливо

Канадського фермера оштрафували за емодзі у вигляді піднятого вгору великого пальця. Суд вирішив, що у такий спосіб Кріс Ахтер підписав контракт, а потім його не виконав.

Про це пише ВВС.

Суд встановив, що надісланий Ахтером емодзі у діловому листуванні можна вважати підписанням ділового контракту. 

За даними видання, фермер у текстовому повідомленні отримав запит на постачання 86 тонн льону від такого собі Кента Міклбора. Своє повідомлення покупець завершив реченням “Будь ласка, підтвердіть контракт на льон”. У відповідь фермер надіслав замовнику емодзі у вигляді піднятого вгору великого пальця.

Побачивши емодзі Міклбор вирішив, що фермер у такий спосіб погодився на угоду. Адже у минулому Ахтер вже “підписував” контракти за допомогою текстових повідомлень. Тому він вирішив, що надісланий йому емодзі — підтвердження угоди. Натомість фермер пояснив, що у такий спосіб просто підтвердив, що отримав запит.

Коли ж згодом льон так і не привезли, замовник подав на Ахтера до суду. Розглянувши справу, суддя став на бік позивача і оголосив, що смайлик можна використовувати як цифровий підпис, оскільки суд, за його словами, “не повинен перешкоджати розвитку технологій”. Тепер шанувальник коротких форм зобов’язаний сплатити  фермеру 82 тис. канадських доларів (61 тис. доларів США) компенсації. 

Як розповідало раніше BitukMedia, італійські вчені з’ясували, що чоловіки краще розрізняють емоції, які передаються смайликами або емодзі, а не виразами обличчя. А от з жінками ситуація дещо інша.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі