Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Прийшли йому смайлик: чоловіки мають проблеми з розпізнаванням міміки

Важливо

Італійські вчені з’ясували, що чоловіки краще розрізняють емоції, які передаються смайликами або емодзі, а не виразами обличчя. А от з жінками ситуація дещо інша.

Про це розповідає Daily Mail. 

Італійські психологи вирішили порівняти, як люди зчитують прояви емоцій у міміці та в емодзі в інтернеті. 

Для експерименту дослідники попросили 96 студентів чоловічої та жіночої статі швидко оцінити фотографії людей з різними емоціями на обличчях. Їм було потрібно описати, що означає кожне зображення.

Потім вчені запропонували учасникам дослідження зробити те саме із зображеннями смайликів – від похмурого червоного обличчя, що ілюструє гнів, до сумного обличчя зі сльозою з одного ока, що вказує на смуток. Виявилося, що чоловіки набагато точніше визначали емоції на смайликах, особливо негативні.

Вчені пояснили це тим, що смайли більш однозначно передають емоції, ніж вирази людських облич. Тому чоловіки віддають перевагу цифровим зображенням емоцій. 

Жінкам було легше оцінити почуття людини за обличчям. У жінок зазвичай краще розвинений емоційний інтелект, який допомагає розуміти почуття інших, – зазначили дослідники.

Як розповідало раніше BitukMedia, жінки в середньому краще за чоловіків розуміють, що відчуває або думає інша людина. Це підтвердили результати тривалого експерименту, в якому взяли участь понад 300 тис. людей з 57 країн.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі