Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дитяча звичка: дорослим заборонили їсти найпопулярніший соус

Важливо

У США Національна рада з хот-догів та сосисок оголосила війну кетчупу і заборонила їсти його з хот-догами. Фахівці вважають вживання цього популярного соусу неприйнятним щонайменше для дорослих. Що не так з кетчупом?

Про це розповідає New York Post.

Хоча кетчуп залишається одним з найпопулярніших додатків до сосисок, хот-догів та гамбургерів, фахівці вважають, що він підходить лише для дітей.

“Якщо ви вже можете голосувати, то вашим смаковим рецепторам настав час проголосувати за хот-дог без кетчупу. Солодкість кетчупу не можна вважати ідеальним доповненням до смаку хот-догу. Як добре відомо ньюйоркцям, хот-доги найкраще смакувати з гірчицею, цибулею та квашеною капустою”, – переконує Ерік Мілленталь, президент Національної ради США з хот-догів та сосисок.

Він вже давно наполягає на тому, що кетчуп та хот-дог несумісні. Ще в 2021 році Мілленталь висловив свій протест у прес-релізі і заявив, що “згідно з етикетом ради, яку він очолює, додавати в хот-доги кетчуп можуть тільки діти”.

Фото – Getty Images

Менш категоричний Марк Розен, віце-президент відділу маркетингу бренду Sabrett, який є офіційним постачальником хот-догів для стадіону Медісон Сквер Гарден. Чоловік вважає, що любові до кетчупу “не варто соромитися”. “Ми бачимо не так багато дорослих, які все ще роблять кетчуп, але якщо люблять, то це абсолютно нормально”, – додав Розен.

Мілленталь, між тим, знаходить підтримку в соцмережах. У TikTok набирає обертів хештег #HotDogNoKetchup. Тіктокери публікують ролики, в яких розповідають, що не додають кетчуп до свого хот-догу і чому. “Я їм свій хот-дог без кетчупу, тому що я не ідіот”, – сказав у своєму відео інфлюенсер-“мільйонник”, відомий під ніком Uncle Gabe. Блогери, як правило, підкреслюють відсутність користі в кетчупі, який, на їхню думку, складається з “рідкого цукру та хімікатів”. Є також думка, що кетчуп підходить лише для того, аби маскувати смак неякісного продукту.

Але змінити ситуацію на свою користь противникам кетчупу поки не вдається. Поки абсолютна більшість американців відмовляється приймати позицію щодо неприпустимості кетчупу для дорослих. Опитування Національної ради з хот-догів та сосисок показало, що у 2021 році 61 відсоток американців використовували кетчуп як соус для хот-догів. Він став другим за популярністю, поступившись першістю гірчиці, але обігнав реліш і чилі чиз.

Зображення – National Hot Dog and Sausage Council

Чергову хвилю протистояння шанувальників та противників кетчупу спровокувакло повідомлення Pepsi про випуск нового соусу Colachup. До складу схожого на кетчуп продукту входять газованка Pepsi, копчені томати та набір спецій.

Фото – Twitter/Pepsi

Як розповідало раніше BitukMedia, в США пройшов черговий Чемпіонат з поїдання хот-догів (Nathan’s Hot Dog Eating Contest), який традиційно проводять у День Незалежності. Першість у цьому конкурсі ось уже вісім років поспіль утримує Джої Честнат – легенда у світі конкурсів зі знищення їжі. Їдок номер один порівняв швидкісне знищення сосисок в тісті з марафоном. За словами чоловіка, в нього своя методика тренувань – як у спорті.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі