П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

62 хот-доги за 10 хвилин: пройшов черговий чемпіонат зі знищення сосисок і булок (ВІДЕО)

Важливо

В США пройшов черговий Чемпіонат з поїдання хот-догів (Nathan’s Hot Dog Eating Contest), який традиційно проводять у День Незалежності. Першість у цьому конкурсі ось уже вісім років поспіль утримує Джої Честнат – легенда у світі конкурсів зі знищення їжі. Їдок номер один порівняв швидкісне знищення сосисок в тісті з марафоном. За словами чоловіка, в нього своя методика тренувань – як у спорті.

Про це розповідає Insider.

Цього разу Джої Честнат здолав лише 62 хот-доги за 10 хвилин, але кілька років тому встановив світовий рекорд, запхавши в себе 76 за той самий час.

Зрозуміло, що без спеціальної підготовки у такому відповідальному змаганні не виграти, і Джої поділився секретами свого успіху. Його перемоги – результат тривалих і виснажливих тренувань. Як і у будь-якому спорті. 

Фото – Eduardo Munoz Alvarez//Getty Images
Фото – AP Photo/Julia Nikhinson
Фото – Michael Nagle/Xinhua via Getty Images

Честнат розповів, що зазвичай починає підготовку за півроку до змагань. Перший етап – дводенне очищення водою з лимонним соком. У перервах він починає тренувати щелепи та горло, перемелюючи за годину приблизно сім кілограмів їжі та випиває чотири літри води. Так він зрозумів, як змусити працювати навіть найменші м’язи рота. Після цього починається дводенний перепочинок, коли чемпіон харчується як нормальна людина. Потім цикл починається знову. Але перерва потрібна обов’язково.

“Якщо я тренуюсь надто багато, я починаю набирати вагу, а якщо я починаю набирати вагу, то починаю сповільнюватись”, зізнається рекордсмен, в активі якого вісім перемог поспіль.

Розповів Джої і про те, як почувається після змагань. За його словами, він ще пару днів пахне хот-догами і почувається “роздутим і втомленим”. Тому до їжі практично не торкається – бачити її не може. Однак це не зупиняє його на шляху до нових звершень. “Наприкінці марафону бігуни виглядають так, ніби зараз помруть, але вони все ще люблять бігати. А я люблю добрий хот-дог”, каже Джої Честнат.

До речі, лікарі вважають, що якщо з’їсти десятки хот-догів за один раз, шлунок розтягнеться в чотири рази в порівнянні з його нормальним розміром і перетвориться на розтягнутий і наповнений їжею мішок, який займає більшу частину верху живота.

Згодом це може призвести до того, що організм перестане позбавлятися твердої їжі, внаслідок чого в їдоків виникає непереборна нудота і блювання. Є навіть дослідження вчених з Мічиганського університету (США), які кажуть, що з’їдаючи хот-дог, людина скорочує своє життя на 36 хвилин. 

Фото – Alexi J. Rosenfeld / Getty Images

Як розповідало раніше BitukMedia, китайський чубатий собака з деформованими задніми лапами отримав звання найпотворнішого пса у світі. Скутер став переможцем щорічного конкурсу, який проводять в рамках ярмарку Сонома-Марін в американському місті Петалума, штат Каліфорнія.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі