Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

10 млн завантажень за перші 7 годин: Цукерберг запустив свій аналог Twitter

Важливо

Компанія Meta запустила свій аналог Twitter. Вже за перші 7 години застосунок Threads завантажили 10 мільйонів разів. Він працюватиме на базі Instagram. Повноцінний запуск Threads відбудеться 7 липня. Сервіс працюватиме у 100 країнах, Україна серед них.

Про це розповідає BBC.

На запитання, чи буде Threads “більшим за Twitter”, Марк Цукерберг, очільник компанії Meta, сказав: “Це займе деякий час, але я думаю, що має бути застосунок для публічних розмов з понад мільярдом людей. Twitter мав можливість зробити це, але не вдалось. Сподіваюся, ми це зробимо”.

Threads вже доступний для завантаження у понад 100 країнах, але поки що не доступний в ЄС через проблеми з регулюванням. Повідомляють, що повноцінний запуск Threads відбудеться 7 липня.

Застосунок буде обмінюватися даними з Instagram, аби користувачі могли перенести в нову соціальну мережу назву свого інстаграмного акаунту та знайшли там людей, на яких вже підписані.

Журналісти The Guardian вже протестували програму. За їхньою інформацією, в Threads ідентичний Twitter інтерфейс користувача з аналогічними функціями. Там є можливість робити репости, ставити лайки, а також запроваджено функцію обмеження відповідей на публікації.

6 липня Марк Цукерберг опублікував перший за 11 років пост у Twitter. Це сталося через кілька годин після запуску аналога соціальної мережі — його власної програми Threads. Цукерберг опублікував відомий інтернет-мем, на якому дві Людини-павука вказують один на одного. До цього останній твіт очільника  Meta було розміщено 18 січня 2012 року.

Скрін – Twitter

Новий застосунок від Meta може стати альтернативною платформою для користувачів Twitter, які вирішили залишити соцмережу після того, як її власником став Ілон Маск, вважають у Bloomberg. 

А у Forbes зазначають, що така статистика є “першою ознакою того, що відгалуження Instagram може становити серйозну загрозу для Twitter, який останнім часом був затьмарений технічними збоями та непопулярними змінами”.

Нагадаємо, Meta оголосила про запуск своєї нової соціальної мережі на тлі деяких нововведень Ілона Маска у Twitter. Так, він 1 липня вирішив обмежити кількість публікацій на день, які бачать користувачі. До того ж 1 липня стався збій у Twitter.

Як розповідало раніше BitukMedia, нове дослідження демонструє, що чоловіки, які отримали вищі результати в тестах на інтелект, в житті стають батьками пізніше порівняно з тими, у кого IQ нижчий. Науковці наводять в якості прикладів Ілона Маска, Марка Цукерберга та Білла Гейтса.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі