П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ефект Ілона Маска: вчені пов’язали інтелект чоловіка та вік його батьківства

Важливо

Що спільного між Ілоном Маском, Марком Цукербергом і Біллом Гейтсом, крім того, що вони заможні підприємці? Всі вони вперше стали батьками вже після свого 30-річчя. Нове дослідження демонструє, що чоловіки, які отримали вищі результати в тестах на інтелект, в житті стають батьками пізніше порівняно з тими, у кого IQ нижчий.

Про це розповідає Daily Mail.

Дослідження, проведене співробітниками Центру економічних досліджень ім. Рагнара Фріша у Норвегії, підтвердило: чоловіки, які набирають високі бали у тестах на IQ, стають батьками у більш пізньому віці.

Щоб з’ясувати це, дослідники проаналізували інтелект та особисте життя понад 900 тисяч норвежців, які народилися з 1950 до 1981 року. Для цього вони зібрали дані з тестів IQ, які молоді норвержі обов’язково проходять під час вступу на обов’язкову військову службу.

Виявилося, що у чоловіків з IQ вище 119 первісток народився в середньому у тридцять років; у середньому кожен з них мав двоє дітей. Чоловіки з IQ нижче 74 ставали татами приблизно у 27. Середньостатистично на кожного з них припадало 1,8 дитини. Такі дані навіві Оле Рогеберг, старший науковий співробітник Центру економічних досліджень ім. Рагнара Фріша і співавтор дослідження.

Ця модель стабільна протягом кількох десятиліть, стверджують соціологи. Наприклад, у того ж Ілона Маска десять дітей. IQ засновника Tesla та SpaceX – 155. Його перша дитина з’явилася на світ у 2002 році, коли Маску було тридцять. На жаль, малюк помер у віці 2 місяців.

Ілон Маск і колишня дружина Талула Райлі з його близнюками Гріффіном і Вівіан 29 червня 2010 року. Фото – Daniel Acker via Getty.

У Марка Цукерберга теж неабиякий інтелект — 152. Його старша дочка народилася, коли власнику Facebook був 31 рік, зараз чоловік батько трьох доньок.

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг та його дружина Присцилла Чан з першою донькою Макс. Фото – Getty

А старша донька Білла Гейтса взагалі народилася, коли засновнику Microsoft було вже за сорок.

Як розповідало раніше BitukMedia, 14-річного розробника Кайрена Квазі найняла космічна компанія Ілона Маска SpaceX. Підліток займатиметься програмним забезпеченням системи супутникового інтернету Starlink. Його IQ вище, ніж у 99,9% населення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі