П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Без упереджень: SpaceX взяла на роботу 14-річного вундеркінда-розробника

Важливо

14-річного розробника Кайрена Квазі найняла космічна компанія Ілона Маска SpaceX. Підліток займатиметься програмним забезпеченням системи супутникового інтернету Starlink. Його IQ вище, ніж у 99,9% населення.

Про це пише Insider.

Раніше Квазі вже проходив стажування у кількох великих компаніях. Серед них Intel, де підліток займався дослідженнями штучного інтелекту, і Blackbird.AI — там він працював у сфері кібербезпеки.

Що стосується SpaceX, то тут Кайрен приєднається до команди розробників програмного забезпечення для супутників Starlink на посаді Software Engineer (програміст).

“Я приєднаюся до найкрутішої компанії на планеті як програміст в інженерній команді Starlink. Це одна з рідкісних компаній, які не використовували мій вік як довільний і застарілий показник зрілості та здібностей”, — розповів Кайрен Квазі.

Скріншот Instsgrsm/thepythonkairan

Крім цього, Кайрен Квазі нещодавно отримав ступінь бакалавра Інженерної школи в Університеті Санта-Клари в Каліфорнії. Він став наймолодшим випускником в історії цього навчального закладу.

За словами матері вундеркінда, її син почав розмовляти повними реченнями вже у віці двох років, а в дев’ять він вже вступив до Муніципального коледжу Каліфорнії. До Університету Санта-Клари хлопця зарахували в 11 років.

За даними Mercury News, Кайрен почав своє навчання в коледжі у віці лише дев’яти років. Його IQ вище, ніж у 99,9% населення, що робить підлітка одним з 11 мільйонів найрозумніших людей у світі.

В інтерв’ю Квазі зізнається, що не шкодує, що так швидко завершив навчання. “Побутує думка, що я втрачаю дитинство, але я не думаю, що це так. Я думаю, що за такого підходу я зараз закінчував би середню школу, яка для мене виявилася спочатку занадто простою”, — зазначив підліток.

Як розповідало раніше BitukMedia, дев’ятирічний хлопчик з американського міста Гаррісберг, штат Пенсільванія, закінчив школу. Тепер член клубу віндеркіндів збирається вступити до університету, адже вирішив стати астрофізиком.

А 12-річна школярка з Манчестера Анвіта Патіл стала членом організації Mensa — найбільшого у світі товариства для людей з найрозвиненішим у світі інтелектом. IQ дівчинки виявився вищим, ніж в Альберта Ейнштейна та Стівена Хокінга.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі