Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Крутіша за Ейнштейна: школярку визнали однією з найрозумніших у світі

Важливо

12-річна школярка з Манчестера Анвіта Патіл стала членом організації Mensa — найбільшого у світі товариства для людей з найрозвиненішим у світі інтелектом. IQ дівчинки виявився вищим, ніж в Альберта Ейнштейна та Стівена Хокінга.

Про це повідомляє Mirror.

Щоб вступити до Mensa, Патіл повинна була скласти тест на IQ краще, ніж 98% населення. Перша частина іспиту оцінювала її латеральне мислення та лінгвістичні здібності, а друга — зорове та просторове сприйняття.

Патіл отримала максимально можливий результат у своїй віковій категорії – 162 бали. Таким чином, дівчинка перевершила навіть таких вчених, як Альберт Ейнштейн та Стівен Хокінг (вони набрали по 160 балів). Також результат школярки виявився близьким (щоправда, дещо меншим) до рівня IQ засновника Microsoft Білла Гейтса. Він набрав 170 балів.

Фото – MEN MEDIA

“Раніше ми разом вирішували завдання з математики, але іноді навіть у мені не виходило розв’язати їх, а Анвіта виконувала правильно. Вона мислить зовсім інакше, і цього не вчать у школі”, — зазначила мати юного дарування.

Анвіті Патіл було лише 11 років, коли вона вирішила вступити до Mensa. Здібності дівчинки вперше помітили батьки: мама Ану Патіл, математик зі ступенем доктора філософії, та батько Джей Патіл – консультант Національної служби охорони здоров’я.

Батьки вражені досягненнями дочки. “Анвіта в захваті від цього, і ми дуже пишаємося її здобутками. Ми вдячні її вчителям та всім іншим співробітникам школи для дівчаток Вітінгтон у Манчестері, які допомогли Анвіті відчути свій потенціал та зміцнили її впевненість у собі під час складання іспитів”, — зазначили батьки.

За словами батьків, Анвіта сподівається, що у майбутньому вона зможе вирішувати “соціальні проблеми” за допомогою своїх унікальних здібностей.

Фото – Sean Hansford | Manchester Evening News

Тепер Анвіта – член клубу Mensa, найбільшого та найстарішого у світі товариства людей з високим IQ, де вона зможе познайомитися з такими ж обдарованими людьми.

Раніше BitukMedia розповідало про іншого члена клубу вундеркіндів Mensa. Девід Бологан став одним з наймолодших випускників в історії США – він закінчив школу віддалено й отримав атестат у 9 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі