П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятувати підкидька: в сміттєвий бак зоопарку кинули тигреня (ВІДЕО)

Важливо

Грецькі ветеринари намагаються врятувати білого тигреня, якого підкинули до Афінського зоопарку. Наприкінці лютого тварину знайшли у сміттєвому баку біля входу. Стан тримісячного тигреня був жалюгідний.

Про це розповідає The National News.

Директор зоопарку Афін каже, що й раніше їм підкидали тварин – цуценят, кошенят, черепах та невеликих рептилій. Але тигреня підкинули вперше.

“Співробітник, який прибирає територію та вивозить сміття, сказав мені, що на парковці сидить великий білий кіт. Я спитав, що він має на увазі. Він запропонував мені подивитись самому. У результаті це виявилось біле тигреня. Він був у жалюгідному стані: брудний, трохи боявся, виглядав худим та зневодненим”, розповів директор зоопарку Жан-Жак Лесер.

Зоолог зоопарку Ної Псарудакі не могла повірити в те, наскільки хворим і слабким було тигреня. Рентген показав, що дитинча страждає на метаболічне захворювання кісток. За словами Псарудакі, це поширена та серйозна проблема в умовах незаконної торгівлі дикими тваринами. Ймовірно, тигреня годували неправильно. Його кістки дуже тендітні через те, що йому гостро не вистачає вітамінів та мінералів.

За словами доглядачів зоопарку, більшість домашніх тигрів або кидають, або вбивають. Захисники природи повсякчас закликають розповідати людям через ЗМІ, що тримати диких тварин у будинках не можна. А тигри – це найбільші кішки з усіх, їхній розмір може перевищувати 2 метри. Це дуже небезпечна тварина з дуже сильним інстинктом вбивці.

Грецьким природоохоронцям відомо, що тварин ввозять до країни нелегально. Як правило, з Туреччини або Кіпра. Це змії, тигри, шимпанзе. Через Грецію дикі тварини потрапляють до Європи.

Щодо хижого підкидька, камери стеження зоопарку зафіксували автомобіль, який під’їхав до сміттєвих баків близько опівночі. Тепер його розшукують. Якщо тигреня виживе, йому доведеться знайти дім деінде, адже в Афінському зоопарку тигрів немає.

Раніше BitukMedia розповідало про чоловіка, який спить у ліжку з крокодилицею, бо “вона як собачка”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі