Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Барбі” не вийде у прокат через некоректну мапу

Важливо

У В’єтнамі заборонили прокат фільму “Барбі” американської кіностудії Warner Bros. Причиною заборони стала некоректно складена, на думку в’єтнамської влади, мапа території В’єтнаму та Китаю.

Про це пише The Guardian.

Заборона прокату – результат появи у стрічці сцени з мапою, на якій зображені спірні територіальні претензії Китаю у Південнокитайському морі.

А саме, на карті, що з’явилася у фільмі, видно “лінію дев’яти пунктирів”. Це U-подібна лінія, яку КНР використовує, щоб продемонструвати власні територіальні претензії у спірній акваторії. Вʼєтнамський посадовець назвав цей кадр “образливим”. 

Китай використовує лінію з девʼятьма штрихами на своїх мапах Південнокитайського моря, щоб продемонструвати власні територіальні претензії. Фото – з відкритих джерел

Суперечки між Китаєм та В’єтнамом щодо островів у Південнокитайському морі тривають десятиліттями. Так, наприклад, Китай вважає своєю територією Парасельські острови, на які також претендують В’єтнам та Тайвань.

Малайзія, Філіппіни, Бруней, Тайвань і Вʼєтнам оскаржують претензії Китаю на майже все Південнокитайське море. Останніми роками напруженість тільки посилилася. Китай активно нарощує військову присутність у Південнокитайському морі та вже відкрито загрожував війною Тайваню.

У 2016 році міжнародний трибунал у Гаазі виніс рішення проти претензій Китаю в Південнокитайському морі, але Пекін це рішення ігнорує.

Фільм “Барбі” мав вийти у В’єтнамі 21 липня. В Україні стрічка стартує в кінотеатрах 20 липня. Головну роль виконує Марго Роббі, а Кеном став Раян Гослінг. Фільм натхненний однойменною лялькою від Mattel. Через зйомки цього фільму у світі виник дефіцит рожевої фарби, а саме — флуоресцентного відтінку фарби Rosco.

Як розповідало раніше BitukMedia, справжній будинок Барбі в Малібу, що у Каліфорнії, виставили на платформі для оренди житла Airbnb. Оголошення опублікували від імені Кена — хлопця Барбі. Пропозиція рідкісна і дуже спокуслива для шанувальників світу ляльки Барбі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі