П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Екстремал загубився в океані після півроку подорожі – що він попросив у рятівників (ВІДЕО)

Важливо

Турецькі моряки врятували від шторму в Атлантичному океані французького екстремала Дідьє Бовара. Він планував перетнути Атлантику на 6-метровому педальному човні, але той зламався, не дотягнувши до Карибів. Загалом Дідьє пробув в океані 137 днів.

Про це повідомляє News in France.

Човен Дідьє врятували біля берегів Пуерто-Ріко у суботу 24 червня. Американська берегова охорона оголосила про пошук екстремала, який зник за певний час до того (у деяких українських ЗМІ з’явилася інформація, що він дрейфував півроку, але вона не відповідає дійсності, – ред.).

Приватний нафтовий танкер із Туреччини взяв участь у рятувальній операції та витягнув чоловіка разом із його човном.

Першим проханням Дідьє, як тільки він опинився на палубі танкера, було “пити”, потім сказав “нема сил”. Турки запропонували йому воду, але він хотів чогось солодкого. Тож йому дали колу і шоколад.

newsinfrance.com

Човен Дідьє переміщується по воді, коли той крутить педалі. Тож через полонку він вимушений був дрейфувати в океані. Тепер мандрівку доведеться перервати.

Капітан турецького танкера Неджаті Доган розповів у соцмережах, що отримав повідомлення про те, що човен дрейфує, наближається шторм. Танкер був найближчим судном до бідолаги, і американці сконтактувалися із компанією-власником і попросили про участь корабля у рятувальній операції.

Аби дістатися до Дідьє, туркам знадобилося чотири години. Вот отримали координати, але точне місце знаходження француза визначили за сонячним зайчиком від дзеркала. Підійшовши до човна, команда боролася із вітром, намагаючись зачепити канатами човен, і зрештою їм це вдалося. Судячи із фото, француз зрештою почувався задовільно і тримається на ногах.

Як повідомляло BitukMedia, троє друзів у Британії вирішили покататися на плавзасобі, схожому на величезну качечку для ванної. Їх змило в море, і допоки рятувальники поспішали на допомогу, їх врятував весляр на падлборді.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі