Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пасажирський потяг розігнався до швидкості 453 км/год (ВІДЕО)

Важливо

У Китаї провели випробування найшвидшого поїзда для регулярних пасажирських перевезень CR450, що розробляється. У процесі тестування два поїзди рухалися мостом через затоку Мейчжоу назустріч один одному з піковою швидкістю 453 км/год кожен.

Про це розповідає Global Times. 

Після введення в експлуатацію CR450 стане найшвидшим поїздом у світі. З урахуванням швидкості, що розвивається, поїздка між Пекіном і Шанхаєм триватиме близько 2,5 год.

CR450 – потяг, розрахований на робочу швидкість 400 км/год. На часі найвища швидкість руху поїздів у Китаї становить 350 км/год і це також найвища швидкість регулярного руху високошвидкісних поїздів у світі. 

Розробники зазначають, що на поточному рівні розвитку технології навіть відносно невелика зміна швидкості на 50 км/год стає складним завданням, яке потребує переосмислення технології поїзда та пов’язаної з ним інфраструктури. Нинішні успішні результати випробувань підтверджують, що китайським інженерам вдалося вирішити основні завдання.

Справедливості заради варто відзначити, що швидкість у 453 км/год  не є абсолютним світовим рекордом. В Японії 2015 року поїзд на магнітній підвісці розігнався до швидкості понад 600 км/год, а у Франції 2007 року зібрали випробувальний потяг. Він був модернізований спеціально для встановлення рекорду і рухався зі швидкістю 574 км/год. Тим не менш, для постійно діючих “класичних” потягів це одна з найвищих швидкостей. Незважаючи на встановлені рекорди в Японії та Франції нормальний рух обмежений на рівні 320 км/год.

Як розповідало раніше BitukMedia, група нідерландських студентів Eco-Runner Team Delft із Делфта створила найефективніший у світі автомобіль із водневим двигуном. Вони впевнені, що він може встановити рекорд із дальності ходу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі