Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фільм про Барбі доклався до дефіциту рожевої фарби у світі

Важливо

Виробництво фільму “Барбі” стало однією із причин дефіциту рожевої фарби у світі – разом із пандемією Сovid-19 та змінами клімату. Дизайнери використали стільки фарби, що у одного із ключових глобальних виробників – фірми Rosco – забракло її на складах.

Про це розповідає The Guardian.

Режисерка Ґрета Ґервіґ і художниця-постановниця Сара Ґрінвуд використали величезні об’єми рожевої фарби на Барбіленд, там рожеве майже усе – від стін у будинках до доріг і ліхтарів. Кажуть, хотіли, аби світ був більш “дитинним” і нагадував про звичну гаму ляльки Барбі.

«Я хотіла, аби рожевий був дуже яскравим і щоб він був буквально всюди», — каже Ґервіґ. Пояснює – хотіла таким чином нагадати собі, за що любила ляльку у дитинстві.

Однак під час виробництва фільму виник дефіцит флуоресцентного відтінку рожевої фарби Rosco. У фірмі розводять руками – більше фарби немає.

“У світі більше нема рожевого”, – каже Ґервіґ.

Лорен Прауд, віце-президентка Rosco з питань глобального маркетингу, визнає – “Вони забрали усю фарбу, яка у нас була”.

Вона пояснює – виробництво фільму співпало із кризою Covid-19, через яку виникли проблеми у ланцузі поставок. Також катастрофічний снігопад у Техасі на початку 2021-го, що призвів до аварій на енергетичних об’єктах, теж вплинув на виробництво.

Дизайн Барбіленду був натхненний будинком Кауфмана у пустельному курорті Палм-Спрінгс у Каліфорнії, картинами Вейна Тібо, фільмами “Велика пригода Пі-Ві” та “Американець у Парижі”.

Зйомки “Барбі” відбувалися у березні—липні 2022 року на кіностудії Warner Bros Studios Leavesden у Великій Британії. Роль Барбі виконала Марґо Роббі, а Кена зіграв Раян Ґослінґ.  У стрічці Барбі полишає свій рожевий світ і разом із Кеном вирушає у світ реальних людей.

Як повідомляло BitukMedia, південнокорейський режисер Хван Дон Хьок підтвердив, що один із найпопулярніших серіалів на Netflix «Гра в кальмара» отримає продовження. Про це повідомили на Associated Press.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі