Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Переписати наново: світовий рекорд з наймасовішого диктанту спробували перевершити (ВІДЕО)

Важливо

Понад 5 тисяч людей взяли участь у масовому диктанті на Єлисейських полях навпроти Тріумфальної арки у Парижі. Цей рекорд буде занесений до Книги Гіннеса. Для написання диктанту було встановлено 1 700 столів.

Про це пише France Info.

“Троє людей по черзі виходили на сцену, щоб зачитати тексти трьох диктантів по 20-25 хвилин: літературний журналіст Огюстен Трапенар, письменниця Катрін Панколь і заступник мера Парижа з питань спорту П’єр Рабадан”, – йдеться у повідомлені.

На тротуарі бульвару перед учасниками встановили гігантський екран, який зіграв роль дошки та сцени.

Сам диктант тривав близько 25 хвилин. Учасники писали уривок з оповідання французького романіста та драматурга Альфонса Доде “Листи з мого вітряка” (Lettres de mon moulin). Учасників диктанту та рекорду відібрали з 50 тисяч охочих. Їх розділили на три групи за кількістю столів.

Статус наймасовішого диктанту ще має підтвердити Книга рекордів Гіннеса. Минулий рекордний диктант відбувся на стадіоні “Стад де Франс” у передмісті Парижа у 2018 році й зібрав 1400 учасників.

Інші масові диктанти відбудуться в Парижі у вівторок у місті Ле-Мюро та в середу – в Ле-Блан-Меніль.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Кам’янському діти сформували фразу “Перемога поверне дитинство в Україну”. Цей флешмоб встановив новий національний рекорд з найбільшої кількості дітей, які вишикувалися у напис.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі