Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Екологічні музичні платівки приходять на зміну традиційним

Важливо

Італійський стартап Greenyl почав виготовляти екологічні музичні платівки – без токсичного полівінілхлориду (ПВХ). Його замінили на полімер, який можна повністю переробити. Еко-платівки згодом стануть вторсировиною, тоді як традиційні найчастіше спалюють.

Про це розповідає Breaking Latest.

Автори стартапу замінили неперероблюваний та токсичний ПВХ на полімер, що переробляється. Крім того, до складу екологічних платівок також входить сертифікований перероблений пластик. У майбутньому стартапери хочуть замінити його виловленим з океану пластиком.

Роботу з виробництва екологічних платівок на 80% забезпечує енергія сонця. Коштує “зелена” платівка не дорожче звичайної – 25-30 євро.

За підрахунками Greenyl, у 2022 році у світі було випущено близько 180 млн музичних платівок. Тепер за це потрібно висадити 6 млн дерев, які б компенсували викиди парникових газів, що виникли через їхнє виробництво. І так щорічно! – наголошують фахівці. Цього досить, щоб засадити територію у 35 разів більшу за Центральний парк у Нью-Йорку.

В рамках боротьби з глобальним потеплінням Євросоюз поставив за мету, аби до 2050 року в Європі рівень викидів парникових газів знизився настільки, щоб вони могли всі поглинатися природою (наприклад, деревами). 

Щодо стартапу Greenyl, його заснували двоє друзів дитинства Лука Теренці та Іліч Рауса. “Ми знаємо один одного все життя і вже деякий час говорили, що було б непогано розпочати разом бізнес, пов’язаний з музикою. Вініл та екологічність здалися нам найкращим вибором в цей конкретний історичний момент”, — розповів Рауса.

Фото – Instagram/greenylrecords

Як розповідало раніше BitukMedia, знайшлись мікроби, що розкладають пластик за низьких температур.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі