Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Столичні коні провели терапію для 400 військових

Важливо

Близько 400 військових з початку повномасштабного вторгнення пройшли іпотерапію у реабілітаційному центрі “СПІРІТ”, що працює у київському “Іподромі”. Така терапевтична практика допомагає стабілізації психіці військових на ротації.

Про це розповідає Суспільне.

Медична психологиня та авторка програми “Spirit Warrior” Анна Бураго розповіла, що проєкт стартував влітку торік. Сеанси мають успіх у солдатів, тож із Управлінням морально-психологічного забезпечення ЗСУ уклали меморандум.

Програму створили з урахуванням саме чоловічої психології. Вона допомагає військовим, які після боїв перебувають у стресовому стані та мають порушення сну. Сеанси відбуваються два рази на тиждень.

«Ми надаємо можливість їм переключити свою увагу, заземлитися і відчути себе тут і зараз. І коли це стається за допомогою коней і за допомогою тварин, психіка відпочиває, вони дійсно переключаються. З’являється сон, стабілізується настрій, з’являється радість, вони кажуть, що занурилися в дитинство”, — розповідає Бураго.

Заступник командира з морального психологічного забезпечення Богдан Мовчан з позивним “Мольфар” регулярно приводить своїх бійців на сеанси іпотерапії, сам їздить на конях і доглядає за ними. Каже, контакт з тваринами допомагає поліпшити емоційно-психологічний стан.

Зараз на «Іподромі» планують розробити реабілітацію для поранених військових.

Як повідомляло BitukMedia, британки 37-річна Емма Редман і 46-річна Піппа Ештон створили неприбуткову компанію EWE Talk. Там вівці надають психологічну допомогу та підтримку людям.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі