Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Бути гобітом: на аукціон виставляють листи Толкіна фанатці

Важливо

У США виставили на аукціон лист Толкіна. У ньому письменник порівнює себе з гобітом. Лист був адресований фанатці автора, яка перша написала йому на тему твору.

Про це пише Daily Mail.

На аукціон Bonhams виставили лист британського письменника та автора “Володаря перснів” Джона Толкіна. У ньому він порівняв себе з гобітом. 

Вигадані письменником гобіти із Середзем’я — миролюбні створіння, які зовні схожі на людей, але мають дуже низький зріст — близько 120 см. Толкін писав, що за походженням вони дуже близькі до людей і люблять попоїсти.

Зокрема автор пише про себе так: “На жаль, загалом я не дуже люблю людей, тож мрію про пустельні країни. Але я боязкий і не такий сміливий, як мої бажання. Я не відчуваю нічого, крім тривоги перед перспективою труднощів позбавлення знайомої їжі”. Він вважає, що таке самосприйняття  — “точний опис гобіта”. “Але я не стверджую, що є ним, адже я зовсім не впевнений, що буду таким самим витривалим, якщо опинюся у скрутній ситуації”, — пише Толкін.

Йдеться про лист, написаний в червні 1955 року, – за рік після публікації першої частини продовження “Володаря перснів”.

У тому ж листі, адресованому Міс Ф. Л. Перрі, він розповідає про процес написання “Володаря перснів”: називає його “трудомістким” і порівнює з “підйомом у гору у важких черевиках проти сильного вітру при тьмяному світлі”. Толкін пояснює це тим, що іноді йому доводилося кілька разів переписувати цілі розділи.

В описі до лоту зазначається, що цей лист автор надіслав дівчині, яка стала першою фанаткою Толкіна і написала йому на тему “Володаря перснів”.

Торги відбудуться 22 червня. Фахівці Bonhams оцінили лист у 10-15 тис. доларів. Цей лист є одним з чотирьох, адресованих одній шанувальниці, які виставили на продаж у Нью-Йорку. За оцінками експертів, всі разом вони можуть коштувати до 47 тис. доларів.

Зображення – Bonhams

Як розповідало раніше BitukMedia, 1500 особистих речей Фредді Мерк’юрі виставить на аукціон Sotheby’s подруга музиканта Мері Остін. На торги будуть виставлені рукописи та чернетки фронтмена гурту Queen, його сценічні костюми, серветки, срібний гребінець для вусів, телефон, меблі та інші предмети.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі