Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Літньому чоловіку виписали один з найбільших у світі штрафів за перевищення швидкості

Важливо

Один з найбільших у світі штрафів за перевищення швидкості виписали у Фінляндії. Бізнесмен Андерс Віклеф має сплатити 121 тис. євро

Про це повідомляє The Guardian.

У Фінляндії особлива формула розрахунку штрафів – їхній розмір залежить від тяжкості злочину та доходів правопорушника. Поліція може миттєво перевірити фінансову спроможність, підключившись через свої смартфони до центральної бази даних платників податків. Як правило, штраф за порушення ПДР – це половина денного чистого заробітку. Чим більше водій перевищує ліміт швидкості, тим більше денних штрафів він отримує.

Через низку обтяжливих обставин 76-річному бізнесмену Андерсу Віклефу нарахували 121 тис. євро. Чоловіку належить сплатити штраф, що дорівнює половині його доходу за 14 днів. По-перше, він показав себе як справжній лихач: рухався на швидкості 82 км/год, коли дозволялось тільки 50 км/год. По-друге, Віклефа раніше вже двічі штрафували за перевищення швидкості. Але вирішальну роль зіграв, зрештою, розмір річного прибутку компанії Віклёфа – 350 млн євро.

Бізнесмен-мільтимільонер висловив сподівання, що штраф буде витрачено з користю. “Я чув, що уряд хоче заощадити 1,5 млрд євро на охороні здоров’я у Фінляндії, тому я сподіваюся, що мої гроші зможуть заповнити цю прогалину”, – зазначив він.

Через низку обтяжливих обставин 76-річному бізнесмену Андерсу Віклефу нарахували 121 тис. євро штрафу. Фото – JONAS EDSVIK

Треба сказали, що Віклёф поповнює фінську скарбницю регулярно. У 2018 році, після першого порушення, чоловік заплатив 63 680 євро, а ще через п’ять років за той самий злочин – 95 тис. євро.

До слова, Швейцарія, де також діє система штафів, заснована на доходах, наклала найбільший у світі штраф за перевищення дозволеної швидкості. Порушник мав заплатити приблизно 1,1 млн євро. У 2010 році шведського автомобіліста спіймали на швидкості 290 км/год між Берном і Лозанною.

Як розповідало раніше BitukMedia, штраф у розмірі 11 тисяч доларів виписали держслужбовцю з Осаки (Японія). А ще чоловіку на півроку скоротили зарплату на 10%. Це покарання за надто часті перекури.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі