П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Збив ракету та сім літаків рф: Нацгвардія назвала імʼя “Запорізького месника” – наймолодшого Героя України

Важливо

Нацгвардія офіційно назвала імʼя “Запорізького месника”, який з ПЗРК “Ігла” збив сім російських літаків та ракету. Наймолодший українець, який удостоївся звання “Герой України”, – солдат з Івано-Франківщини Роман Голомба. Сьогодні в Києві на честь 19-річного героя відкрили мурал.

Про це повідомила Національна гвардія України.

Перші три російських літаки Су-25 стрілець-зенітник знищив у 2022 року під час бойових чергувань поблизу села Мала Токмачка –  29 квітня, 23 травня та 29 травня. А вже 25 травня 2023 року “Запорізький месник” збив під Мелітополем сьомий російський літак Су-25.

20 червня 2022 року Роману присвоїли звання “Герой України” з удостоєнням ордена “Золота Зірка”. До того нацгвардійця нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

6 червня в Києві (вул. Ярославська,17) на честь Романа Голомби урочисто відкрили мурал – “Запорізький месник” нанизує на голку збиті ворожі літаки.

Фото – FOBERINI  

За словами авторів, цей мурал – можливість розповісти справжню історію реального 19-річного хлопця, строковика Нацгвардії, який вже в перші місяці повномасштабного вторгнення рф на територію України “відзначився майстерністю у знищенні з ПЗРК “Ігла” ворожої авіації та ракет під час боїв у Запорізькій області”. Воїн продовжує боронити нашу країну.

Ідею ініціювала команда Charity Hub, до неї долучився також Тарас Тополя, лідер гурту “Антитіла”. Під час презентації муралу він анонсував відкриття збору 3 млн гривень на ударні та розвідувальні дрони для бригад “Гвардії наступу”. На стінопис нанесли QR-код, за яким можна зробити донат на дрони.

Як розповідало раніше BitukMedia, в ніч проти 29 травня гвардієць з позивним “Покемон” з ПЗРК “Ігла-1” збив ракету, що летіла на Київ під час масованої атаки. Перед цим 9 травня він збив під Києвом ракету Х-55.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі