Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Манґа про “Привида Києва” зібрала 1,3 млн грн для ЗСУ

Важливо

Комікс про легендарного пілота, який захищав столицю України, “Привид Києва” допоміг зібрати для ЗСУ понад 1,3 млн грн. Із кожного примірника видавництво “Ранок” донатило лише 10 грн.

Про це повідомляє ШоТам із посиланням на гендиректора харківського видавництва “Ранок” Віктора Круглова.

Комікс створив японський художник Мацуда Джюко. Він надихнувся подвигом українських льотчиків. В Україні манґу переклали із японської у видавництві “Ранок”.

Вартість одного примірника коміксу на сайті видання – 149 грн. 10 грн із кожного примірника пообіцяли віддавати ЗСУ та на потреби дітям загиблих українських пілотів.

“Привид Києва” – це невідомий пілот, який відзначився під час повітряних боїв за столицю України в перші дні війни. Його особа невідома, і припускають, що це збірний образ усіх пілотів, які відстояли Київ.

Як повідомляло BitukMedia, Нацгвардія офіційно назвала імʼя “Запорізького месника”, який з ПЗРК “Ігла” збив сім російських літаків та ракету. Наймолодший українець, який удостоївся звання “Герой України”, – солдат з Івано-Франківщини Роман Голомба. Сьогодні в Києві на честь 19-річного героя відкрили мурал.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі