Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Це моя друга Батьківщина” – фермер із Нідерландів відмовився покинути господарство в Україні

Важливо

Нідерландський фермер Кейс Хузінга живе і працює в Україні понад 20 років. З початком війни чоловікові пропонували виїхати закордон, але він лишився і тепер закликає європейців надати більше важкої зброї Україні.

Про це розповідає ШоТам.

На своєму фермерському господарстві Хузінга вирощував в Україні  пшеницю, сонях, кукурудзу, цибулю та буряк. Орендував 15 тис. га землі та мав 2 тис корів.

Після початку повномасштабного вторгнення нідерландець відмовився покинути Україну.

“Ця компанія – це все, що я маю. Я починав її з нуля. Якщо я поїду, то кину 350 сімей. Я живу тут понад 20 років, це моя друга Батьківщина”, – каже Хузінга.

Тепер він переконує європейців – само постачання важкого озброєння потрібне Україні, аби відновити поставки сільгосппродукцію в ЄС.

“Тепер вони починають розуміти, бо вони це відчувають. Ціни стали захмарними, нема соняшникової олії, вона стала у 3–4–5–6 разів дорожчою. Єдиний спосіб, як вони нам можуть допомогти – надсилати більше важкої зброї”, – каже Хузінга.

Як повідомляло BitukMedia, iз початку російського повномасштабного вторгнення 41-річний успішний японський бізнесмен Піка Худжо Хідето покинув справу та приїхав в Україну волонтерити. Вже майже рік він мешкає в одному із прихистків для переселенців у Дніпрі. Його знають за ім’ям Піка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі