П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Японський волонтер Пікачу допомагає дітям після обстрілів (ВІДЕО)

Важливо

Із початку російського повномасштабного вторгнення 41-річний успішний японський бізнесмен Піка Худжо Хідето покинув справу та приїхав в Україну волонтерити. Вже майже рік він мешкає в одному із прихистків для переселенців у Дніпрі. Його знають за ім’ям Піка.

Про це повідомляє 11 канал.

Хідетро розповідає, що він був керівником успішної будівельної компанії. Але продав її та почав волонтерити в Україні.

“У дитинстві зі мною жорстоко поводились. Я розумію душевний біль українських дітей”, – каже Піка.

Японець їздить лікарнями та прихистками для постраждалих від війни у шапці в формі Пікачу. Там займається із дітьми розвиваючими іграми.

Піка не знає англійської та української, але все рівно знаходить спільну мову з дітьми. Знає слова “дякую”, “будь ласка” та “Слава Україні!”.

За три місяці Піка написав книжку про своє життя в Україні. Намагається залучити волонтерів із усьоо світу. Їздить волонтерити у різні міста України. Разом із українськими благодійниками у Дніпрі буде центр для людей із інвалідністю. Такі центри планує зробити по усій Україні.

Як повідомляло BitukMedia, 75-річний японець Фумінорі Цучіко продав свій будинок у Японії та переїхав до Харкова. Таке рішення він прийняв, переживши численні бомбардування у Харкові. Тепер допомагає українському місту.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі