Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Вишуканий безлад” Фредді Мерк’юрі піде з молотка

Важливо

1500 особистих речей Фредді Мерк’юрі виставить на аукціон Sotheby’s подруга музиканта Мері Остін. На торги будуть виставлені рукописи та чернетки фронтмена гурту Queen, його сценічні костюми, серветки, срібний гребінець для вусів, телефон, меблі та інші предмети.

 Про це пише The Guardian. 

“Ось уже багато років я маю щастя та привілей жити в оточенні всіх тих чудових речей, які шукав і так любив Фредді. Але минули роки, і настав час прийняти важке рішення закрити цей особливий розділ у моєму житті”, – розповіла Остін.

З аукціону продадуть ценічні костюми, предмети мистецтва та рукописи. Зараз вони зберігаються у маєтку фронтмена гурту Queen у Кенсінгтоні. “Мені подобається, щоб мене оточували чудові речі… вишуканий безлад”, — написав Мерк’юрі в “Фредді Мерк’юрі: життя, його власними словами”.

Один з найцікавіших лотів — корона, виконана за образом головного убору британських монархів, та червона оксамитова мантія зі штучним хутром та стразами. У цьому костюмі Фредді Мерк’юрі виконав пісню God Save the Queen на своєму останньому живому виступі у Небуорті у 1986 році.

НЕЙМОВІРНА СЦЕНІЧНА КОРОНА ТА МАТІЯ ФРЕДДІ МЕРК’ЮРІ БУЛИ ВМКОНАНІ ЙОГО ДРУГОМ ТА ДИЗАЙНЕРОМ ПО КОСТЮМАМ ДІАНОЮ МОЗЛІ. ПІД ЧАС СВОГО ФІНАЛЬНОГО ТУРНУ З QUEEN «THE MAGIC TOUR» У 1986 РОЦІ ВІН ВДЯГАВ ЇЇ ДЛЯ ВИКОНАННЯ «GOD SAVE THE QUEEN». ОЦІНКА ЛОТА – £60 000–80 000. Фото – Sotheby’s

Серед інших цінних лотів – рукопис зі словами пісні We are the Champions, за який розраховують виручити до £300 тисяч. А також невеликий срібний гребінець для вусів від Tiffany та акустична гітара Mercury Martin D-35 1975 року випуску в оригінальному футлярі. Крім того, на аукціон виставлять картини та артефакти, які Мерк’юрі купував під час подорожей.

Срібний гребінець для вусів з особистих речей Фредді Мерк’юрі. Фото – Sotheby’s

Разом з тим Мері Остін наголосила, що “особисті подарунки” вона залишила собі. Зокрема, спільні фотографії з Фредді Мерк’юрі.

Колекцію особистих речей фронтмена Queen виставлять у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Гонконгу та Лондоні. Торги розпочнуться у серпні та триватимуть до 5 вересня. Завершальна експозиція у Лондоні закриється до 77-річчя Мерк’юрі. Після цього пройдуть шість аукціонів.

Частину виручки від продажу Мері Остін передасть до фонду Mercury Phoenix Trust та фонду Елтона Джона по боротьбі зі СНІДом.

Акустична гітара Mercury Martin D-35 1975 року. Фото – Sotheby’s

Фредді Мерк’юрі провів останні місяці свого життя в маєтку Garden Lodge і помер там 24 листопада 1991 року. Це сталось лише через 24 години після того, як артист підтвердив у заяві, що у нього був СНІД, і закликав своїх шанувальників приєднатися до “боротьби з цією жахливою хворобою”.

Піджак Мерк’юрі на вечірці з нагоди його 39-річчя в 1985 році в Мюнхені. Фото – Sotheby’s

Як розповідало раніше BitukMedia, гурт ​​Queen випустив загублений трек з Фредді Меркьюрі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі