Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ритуальна маска божества пролежала у воді 1800 років

Важливо

Дерев’яну маску початку III століття нашої ери знайшли японські археологи під час розкопок у передмісті Осаки. Попри вік у 1800 років вона  чудово збереглася. Це вже третя маска того періоду, яка була знайдена на території Японії.

Про це повідомляє Аsahi.com.

Маску знайшли на глибин майже трьох метрів у річковому мулі. Маска вирізана з деревини кедра, її товщина – два см, довжина від чола до підборіддя – близько 30 см, ширина – близько 18 см. Три отвори для очей і рота, а виступ посередині – для носа. 

Фото – Osaka Centre for Cultural Heritage

Експерти відзначили, що отвори для очей у цій масці схожі на іншу, виявлену в руїнах Макімуку в префектурі Нара, яка датується тим самим періодом.

Поруч з маскою знайшли частину дерев’яного відра для води та ще якогось потерпілого від вогню дерев’яного предмета, що за формою нагадує мотику.

Фото – Osaka Centre for Cultural Heritage

Фахівці припускають, що такі маски відігравали важливу роль під час сільських фестивалів. Їх влаштовували правителі королівства Ямато. Йдеться про політичний альянс могутніх родин, що з III до VII століття нашої ери розташовувався на території сучасної префектури Нара.

Дерев’яні маски навряд чи носили люди – вони дуже тяжкі. Найімовірніше, ці предмети використовували лише під час святкових церемоній, вважають японські історики. Маски втілювали дух “окімі”. Це божество у формі людини втілювало володаря Ямато. “Окімі” – це також титул правителя у стародавній Японії та королівстві Ямато, на зміну йому прийшов титул Імператора Японії.

Як розповідало раніше BitukMedia, дослідники розгадали таємницю моторошної японської “мумії русалки”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі