П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дослідники розгадали таємницю моторошної “мумії русалки” (ВІДЕО)

Важливо

Таємницю походження моторошної “мумії русалки” розгадали японські дослідники з Університету науки та мистецтв Курасікі. Реліквія зберігалася в буддистському храмі Ендзюїн в Асакучі. “Мумія русалки” була предметом поклоніння, кошмарами та джерелом таємниць протягом сотень років.

Про це розповідає The Asahi Shimbun. 

Мумію завдовжки 30 см знайшли в дерев’яній коробці із запискою. В ній зазначалось: “Русалка потрапила до рибальської сітки на узбережжі провінції Тоса (сучасна префектура Кочі) між 1736 і 1741 роками”.

Верхня частина мумії нагадувала голову примата, а нижня була вкрита лускою і виглядала, як риб’ячий хвіст. 

Що воно таке – допомогли встановити сучасні технології. Дослідження тривали рік, але, зрештою, таємниця дивної істоти з Японії була розкрита. Виявилося, що це майстерна підробка!

Рентгенівський аналіз та комп’ютерний томограф показали, що так звана “русалка” – абсолютний хендмейд: зроблена з паперу, тканини, бавовни та інших штучних матеріалів. Є в неї і справжні біологічні частини — кістки хвостового і спинного плавців, і навіть щелепа хижої риби. До паперового тіла була приклеєна луска риби фугу та шерсть тварин.

Дослідники встановили, що мумію створили наприкінці 1880-х років. Вчені також спробували провести аналіз ДНК, але не змогли її вилучити.

Точно невідомо, як “русалка” могла опинитися в храмі, проте, згідно з документами, що збереглися, нібито в 1740-х вона потрапила в сіті і була продана в Осаці якомусь Кодзімі, а в 1906 році у родини Кодзіми її купив якийсь Тоесіро Коморі. Загалом, схоже, що йдеться про істоту з японської міфології — Нінге. Вона нагадує рибу з людською головою, проте дуже відрізняється від західних варіацій русалок.

Головний священик храму Ендзюїн заявив, що мумія русалки все одно залишиться цінним надбанням храму. Багато людей продовжують шанувати її як реліквію.

За словами вчених, в Японії зберігається дюжина подібних мумій. Також вони є в деяких європейських музеях, зокрема у Британському музеї та Музеї етнології міста Лейден у Нідерландах.

Дослідник фотографує «мумію русалки». Фото – Куніо Одзава

Як повідомляло раніше BitukMedia, у Бельгії знайшли фрагмент загадкового артефакту, відомого як римський додекаедр. Знайдений у полі уламок, як очікують, допоможе знайти відповідь на запитання: навіщо дві тисячі років тому на півночі Європи робили такі фігурки?

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі