Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Онучка королеви Єлизавети II народила другого сина

Важливо

Британська принцеса Євгенія народила другого сина. Друге ім’я новонародженого – данина поваги до діда, прадіда і прапрапрадіда. Це перший з правнуків королеви Єлизавети ІІ, який народився після її смерті у вересні минулого року.

Про це розповідає Daily Mail.

“Ми з Джеком хотіли поділитися новиною про те, що 30 травня 2023 року о 08:49 у нас народився хлопчик Ернест Джордж Ронні Бруксбенк вагою 7,1 фунта (3,22 кг)”, — написала принцеса Йоркська на своїй сторінці в Instagram.

Повідомляють, що малюк Ернест народився у приватній Портлендській лікарні в Лондоні як колись до нього його брат та мати. “Огі вже подобається бути старшим братом”, – підписала знімки принцеса. 

Друге ім’я – Джордж – новонароджений отримав на честь британського короля Джорджа V, який є його прапрапрадідом. Також Джорджем звали дідуся хлопчика по лінії батька, який помер у віці 72 років у 2021 році. Третє ім’я – данина поваги дідусеві Євгенії Рональду Фергюсону.

Ернест — перший з правнуків Єлизавети II, який народився після її смерті у вересні минулого року. Daily Mail пише, що він не отримає королівського титулу. Також хлопчик не має права називатися “Його Королівською високістю”. Сини представниці королівської родини не мають титулів, оскільки за британською традицією вони одержують ранг лише від батька.

Принцеса Євгенія – молодша дочка третьої дитини Єлизавети II, герцога Ендрю Йоркського та його дружини Сари Фергюсон. 2018 року, після восьми років стосунків, вона вийшла заміж за бізнесмена Джека Бруксбенка. 

У вересні 2020 року Букінгемський палац повідомив про вагітність принцеси, а 9 лютого 2021 року вона народила первістка, якого назвали Августом Філіппом Гоуком. У січні 2023 року принцеса Євгенія повідомила, що влітку вдруге стане матір’ю.

Порядок успадкування британського престолу. Графіка – Daily Mail

Як повідомляло раніше BitukMedia, королева Данії Маргрете II позбавила чотирьох онуків титулів принців та принцес. Йдеться про дітей її молодшого сина принца Йоакіма. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі