П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Надто багато принців – Королева Данії позбавила титулів своїх онуків

Важливо

Королева Данії Маргрете II позбавила чотирьох онуків титулів принців та принцес. Йдеться про дітей її молодшого сина принца Йоакіма. Рішення монарха пояснюють її піклуванням про молодших членів королівської родини Данії.

Про це повідомляє Daily Mail.

З 1 січня 2023 року нащадки другого сина королеви, принца Йоакіма, втрачають свої титули принців та принцеси Данії. Монарх позбавила титулів, а також звертань “Його/Її Високість” 23-річного Миколая, 20-річного Фелікса, 13-річного Хенріка та 10-річну Афіну. Їхні нові титули, “Його Високоповажність граф Монпеза” або  “Її Високоповажність графиня Монпеза”, набудуть чинності 1 січня 2023 року. 

Четверо дітей принца Йоакіма Данського

Як пояснюють речники Маргрете II, вона хоче дозволити онукам самостійно будувати своє життя, “не обмежуючись особливими міркуваннями та обов’язками”, які тягне за собою приналежність до королівської родини Данії.

Попри формальне позбавлення титулів, онуки королеви Маргрете II зберігають позиції у черзі на престол згідно з наступністю.

Принц Йоакім з дружиною та старшими синами. Фото – The Daily Mail

Щодо інших онуків королеви, діти 54-річного наслідного принца Фредеріка, який одружений з кронпринцесою австралійського походження Мері, збережуть свої титули.

Принц Йоакім є молодшим сином королеви. На сьогодні він шостий у черзі на трон після свого старшого брата – кронпринца Фредеріка та чотирьох його дітей. 

Старші сини принца Йоакіма, Миколай та Фелікс, народилися у першому шлюбі з Олександрою Менлі, графинею Фредеріксборзькою. Молодші, Генріх та Афіна, у другому з Марі Кавальє. Подружжя проживає в Парижі з молодшими дітьми.

Старші сини, Миколай та Фелікс, обидва працюють моделям. Миколай Данський –  студент Копенгагенської бізнес-школи. Він регулярно очолює списки найбажаніших холостяків світу. Живе у Данії, але працює на дизайнерів по всьому світу. Миколай знявся на обкладинці Vogue Scandinavia.

Принц Миколай Данський працює моделлю. Фото – The Daily Mail

Як і старший брат, принц Фелікс Данський також досяг успіху як модель. Якийсь час він працював у Королівській військовій академії Данії, але через два місяці звільнився, бо це «було не для нього».

Королеві Данії зараз 82 роки. На престол вона зійшла 14 січня 1972 – після смерті батька Фредеріка IX та конституційної поправки, що дозволила жінкам успадковувати трон. Європейські королівські особи ласкаво називають Маргрете II «тітонькою Дейзі» – через її тісні особисті зв’язки з багатьма правлячими монархами. Вона двоюрідна сестра короля Швеції Карла XVI Густава і двоюрідна сестра короля Норвегії Гаральда V.

82-річна королева Данії Маргрете ІІ з крон-принцом Фредеріком на похороні Єлизавети ІІ у Лондоні

У 1967 році вона вийшла заміж за Анрі де Лаборда де Монпеза, від якого народила двох синів: кронпринца Фредеріка та принца Йоакіма.

Після смерті королеви Сполученого Королівства Єлизавети ІІ Маргрете ІІ залишилася єдиною жінкою-монархом у світі.

Як повідомляло раніше BitukMedia, король Нідерландів Віллем-Олександр оголосив, що не користуватиметься «золотою каретою» королівської сім’ї, де на одній стороні зображено картину, що прославляє колоніальне минуле країни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі